Piyasalar ABD'nin resesyona girme ihtimalini tartışıyor

Piyasalar ABD'nin resesyona girme ihtimalini tartışıyor

Hedge fon yöneticisi David Neuhauser'e göre piyasaların kafası ABD'nin resesyona girme ihtimali konusunda karışık ve "birileri yanlış anladı".

A+A-

Livermore Partners'ın baş yatırım yetkilisi David Neuhauser, CNBC'ye yaptığı açıklamada, birçok yatırımcının ekonominin çok hızlı büyümediği ya da çok fazla küçülmediği bir "Goldilocks" senaryosu umduğunu söyledi.

Neuhauserd, "Görünüm, elbette, Fed'in faiz oranlarını düşürüyor gibi görüneceği yönündeydi çünkü yumuşak inişin yaklaştığını görüyorlar. Görünüşe göre de öyle" dedi 

Son istihdam verileri ve enflasyon rakamları ABD'de resesyondan kaçınılabileceğine dair umutları artırdı. Tarım dışı istihdam Kasım ayında beklentileri aştı ve Ekim ayı enflasyon rakamları da tüketici fiyatlarının bir önceki aya göre yatay seyretmesi ve bir önceki yıla göre %3,2 artması ile tahminleri aştı.

Neuhauser, "Ancak aynı zamanda, yüzeyin altında pek çok çatlak görüyorsunuz," diye ekledi. Başta Çin olmak üzere ABD tüketicisi ve küresel ekonomideki zayıflığı ve bazı ülkelerde enflasyon rakamlarının inatçı bir şekilde yüksek kaldığını belirtti.

Neuhauser'e göre petrol ve gaz piyasaları ekonomik görünüm söz konusu olduğunda "tamamen farklı bir hikaye anlatıyor".

"Petrole baktığınızda ... ve altın piyasasına baktığınızda, bu size resesyonun önde olduğunu söylüyor" diye konuşan Neuhauser, "Ancak analistlerin söyledikleri açısından çay yapraklarını okuduğunuzda, ekonomistler ABD ekonomisi ile ilgili olarak yumuşak inişin yaklaştığını söylüyorlar. Aslında 10 yıllık [Hazine getirisi] size bunu söylüyor" dedi.

Neushuaser, "Size söylemeye çalıştığım şey, burada birilerinin yanlış yaptığı," diye ekledi. "Henüz kimin yanlış yaptığını tarif etmek zor. Bu yüzden doğru yolun ne olduğunu anlamak için gerçekten bekliyor ve görüyorum."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler