Samsung Apple'ın ekranı katlanabilen telefonu için düğmeye bastı

Samsung Apple'ın ekranı katlanabilen telefonu için düğmeye bastı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Apple'ın gelecekte üreteceği ekranı katlanabilen telefon modelleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre, Apple tedarikçisi Samsung Display, katlanabilir panellerin geliştirilmesinde operasyonel verimlilik elde etmek için Apple iş ekibini yeniden organize etti.

The Elec'e göre Samsung, 2019'dan bu yana Samsung katlanabilir cihazlar üreterek kazandığı uzmanlığı entegre ederek Apple'ın ilk katlanabilir ürünlerini beklerken yeteneklerini güçlendirmek istiyor.

Rapora göre, Samsung Display ve LG Display'in Apple'ın katlanabilir ürünleri için 20,25 inç boyutlarında paneller de dahil olmak üzere projeler üzerinde çalıştığı söyleniyor. Panel boyutunun belirli bir ürünle mi yoksa bir panel üretim süreciyle mi ilgili olduğu net değil.

Apple'ın birkaç yıldır katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde çalıştığı ve bu teknolojiyle ilgili birden fazla patent başvurusunda bulunduğu biliniyor. Eylül 2020'deki söylentiler Samsung'un Apple'a gelecekteki bir katlanabilir iPhone için katlanabilir ekran örnekleri sağladığını gösteriyordu, ancak şimdiye kadar Apple'ın Samsung'un teknolojisini kullanmayı planladığına dair güçlü bir gösterge yoktu.

Bloomberg, 2021 yılında Apple'ın katlanabilir ekranlı bir iPhone üzerinde "erken çalışmalara" başladığını, ancak o tarihte katlanabilir bir cihazı piyasaya sürmeyi taahhüt etmediğini iddia etti. 2021'deki geliştirme çalışmaları bir ekranın ötesine geçmemişti ve Apple'ın elinde tam katlanabilir iPhone prototipleri yoktu.

Apple analisti Ming-Chi Kuo başlangıçta Apple'ın 2024'te katlanabilir bir iPhone tanıtacağını söylemişti, ancak 2022'de tahminini revize etti ve Apple'ın 2025 veya daha sonrasına kadar katlanabilir bir iPhone tanıtma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Ekran analisti Ross Young da katlanabilir bir iPhone'u en erken 2025 yılında görebileceğimizi öne sürdü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler