Piyasaları allak bullak eden BofA, borsada kısa vadeli ralli öngörüyor

Piyasaları allak bullak eden BofA, borsada kısa vadeli ralli öngörüyor

Hartnett, borsalarda kısa vadeli bir ralli için hazırlığın tamamlandığını söyledi.

A+A-

Bank of America (BofA) stratejisti Michael Hartnett, hisse senetlerinde fiyatların yeterince gerilediğini ve bu nedenle borsalarda kısa vadeli bir ralli için hazırlığın tamamlandığını söyledi.

Hartnett, BofA boğa ve ayı göstergesinin 18 Ekim'e kadar olan haftada 2,2'den 1,9'a düştüğünü belirterek, bunun "aykırı bir satın alma sinyali" olduğunu söyledi. BofA'nın göstergesinde 2'nin altına düşüş, yakın vadeli bir ralli için aykırı bir sinyal olarak görülüyor.

Stratejist, 2002'den bu yana bu tür 20 olayı takip eden üç ayda ABD hisse senetlerinin ortalama %5,4, küresel hisse senetlerinin ise %7,6 artış gösterdiğini belirtti.

Hartnett, hisse senetlerinin ilk yarıda ralli yapsa da bu yıl genel olarak düşüş eğilimini sürdürdüğünü vurguladı.

New York borsasında gösterge S&P 500 Perşembe gününü 4.278 puandan kapattı - endeksin 200 günlük hareketli ortalamasına da yakın olan 4.200'ün yaklaşık %1,9 üzerinde.

ABD hisse senetleri, merkez bankalarının daha uzun süre şahin kalacağı endişesiyle tahvil getirilerinin yükselmesinin ardından Ekim ayında üst üste üçüncü ay düşüşünün içinde bulunuyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının bir sonraki toplantısında faiz oranlarını sabit tutma eğiliminde olduğunu söylemesiyle geri çekilmeden önce 10 yıllık Hazine getirisi Perşembe günü %5'e yaklaşmıştı.

Bank of America'nın bu haftaki fon yöneticileri anketi, yatırımcıların ekonomik büyümenin duraklamasını bekledikleri için nakde akın ettiklerini gösterdi.

Ancak Hartnett'in EPFR Global verilerine dayandırdığı notuna göre, 18 Ekim'e kadar olan haftada para piyasası fonları 108,9 milyar dolarla kayıtlardaki en büyük çıkışı gördü. Küresel hisse senedi fonları 5,2 milyar dolar itfa ederken, 2,1 milyar dolar tahvil fonlarına gitti.

İlgili Haberler