Piyasaların en büyük riski bankalar

Piyasaların en büyük riski bankalar

Çin bankalarının varlık yönetim ürünleri üzerinden yeni bir risk ağı oluşturmaları hem yerel hem de küresel anlamdaki en büyük risklerden

A+A-

CNBC sitesinde yer alan analizde, Çin bankalarının varlık yönetim ürünleri üzerinden yeni bir risk ağı oluşturduğuna işaret edildi. Nedeni ise, Çin ekonomisindeki büyüme hızının son 25 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin etkisiyle ülkedeki finansal sistemin sağlığına yönelik endişeler olarak gösterildi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ALAN

Çin'e yönelik yatırımlarda, bireysel yatırımcılar genelde bankaların bu ürünlerine yöneliyor. Çünkü bu ürünler banka mevduatlarından daha yüksek faiz ödüyor. Ancak bu fonların geri ödemeler için hangi varlıklara yatırım yaptığı çok bilinmiyor. Bu sektör fonların yatırım alanlarına yönelik genel geçer raporlar açıklıyor ama bireysel olarak yatırım alanları farklılık gösterebiliyor.

ŞU ANDA RİSKTE

Kredi derecelendirme şirketi Fitch'in son raporuna göre, genel tabloda fonlar özellikle endüstriyel sektörlerde varlık gösteriyor. Özellikle de belediyelerin ve gayri menkul şirketlerinin iş yaptığı alanlarda.

Şu anda bu alanların hepsi atıl kapasite riski taşıyor. En önemli risk ise bu fonların normalde yüzde 74 banka garantisi olarak bilinen sigortaya sahip olmaması.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.