PKK ateşkesi bitirdi

PKK ateşkesi bitirdi

PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'nın Yürütme Konseyi, PKK'nın 10 Ekim'de ilan ettiği tek taraflı eylemsizlik kararını sona erdirdiğini açıkladı

A+A-

Çözüm süreci kapsamında gündeme gelen çatışmasızlık ortamı 7 Haziran seçimlerinin ardından PKK'nın güvenlik güçlerini hedef alan saldırıları ve buna TSK'nın operasyonlarla karşılık vermesi ile sona ermişti.

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim Cumartesi günü Barış Mitingi katılımcılarına yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısının hemen ardından yaptığı açıklama ile PKK, bir süredir alması beklenen eylemsizlik kararını aldığını açıklamıştı.

KCK'dan yapılan açıklamada, eylemsizlik kararına rağmen PKK'ya karşı operasyonların devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Tüm saldırılara rağmen bu iradeyi (eylemsizlik) tek taraflı sabırla sürdürdük. Kuşkusuz bu kararımızın kaderi Türk devletinin tutumuna bağlı olacaktı. AK Parti hükümetinin tutumu ve gerçekleştirilen saldırılar tek taraflı eylemsizliğin sürdürülemeyeceğini açık biçimde ortaya koymuştur."

Açıklamada, bu çerçevede tek taraflı eylemsizlik kararının operasyonlar nedeniyle son bulduğu kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Hakkari Yüksekova'daki operasyonlarla son iki günde toplam 31 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

 

Etiketler : , , , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.