Gazeteci Celal Baลlangฤฑรง T24’teki yazฤฑsฤฑnda PKK’nฤฑn 11 Ekim’deki toplantฤฑsฤฑnda “รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑk kararฤฑ” alacaฤฤฑnฤฑ bu bunu 15 Ekim’den itibaren uygulamaya geรงireceฤini iddia etti.
ฤฐลte Celal Baลlangฤฑรง’ฤฑn “PKK’dan seรงimler iรงin ‘รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑk’ kararฤฑ” baลlฤฑklฤฑ o yazฤฑsฤฑ:
รnce “Hasan Abi” (Hasan Cemal) aradฤฑ.
“Oฤlum bu ne anlama geliyor” dedi.
Zaten Cumhuriyet’te Genel Yayฤฑn Mรผdรผrรผ’mken hep baลฤฑmฤฑzฤฑn etini yerdi:
“Satฤฑr aralarฤฑnฤฑ iyi okudun mu?”
Aslฤฑnda bu kez sorduฤu satฤฑr arasฤฑ falan deฤil, bir kรถลe yazฤฑsฤฑnฤฑn son bรถlรผmรผydรผ.
T24’รผn “komutanฤฑ” Doฤan Akฤฑn da aradฤฑ biraz sonra:
“Abi, burada galiba รถnemli bir ลeyler var” diye.
Kastettikleri KCK Eล Baลkanฤฑ Bese Hozat’ฤฑn, รzgรผr Gรผndem Gazetesi’nin 7 Ekim 2015, รarลamba gรผnรผ, 5. sayfasฤฑnda yayฤฑnlanan yazฤฑsฤฑydฤฑ.
(Size burada link vermek isterdim, ama internette, รถzellikle Kรผrt medyasฤฑna uygulanan yasaฤฤฑ, sansรผrรผ aลabilirseniz, ozgur-gundem.com adresinden bu yazฤฑya ulaลabilirsiniz)
Hozat’ฤฑn yazฤฑsฤฑnฤฑn baลlฤฑฤฤฑ “Yargฤฑlanma zamanฤฑ yakฤฑn”dฤฑ.
Yaลadฤฑฤฤฑmฤฑz sรผrecin geleceฤine dรถnรผk ลifre, yazฤฑnฤฑn son paragrafฤฑnda yer almฤฑลtฤฑ:
“รzgรผrlรผk Hareketi, HDP’nin 1 Kasฤฑm’daki bรผyรผk zaferine daha fazla katkฤฑ sunmak iรงin tekrardan tarihi bir tutum takฤฑnarak AKP’nin tรผm iฤrenรง planlarฤฑnฤฑ bir kez daha boลa รงฤฑkaracak ve gereken hesabฤฑ soracaktฤฑr.”
Bilgi alabileceฤim kanallara; gerek bu รผlkede, gerekse de sฤฑnฤฑr รถtesindeki kaynaklarฤฑma baลvurduktan sonra vardฤฑฤฤฑm toplam sonucu ลรถyle aktarabilirim:
Bugรผn gelinen noktada KCK’nฤฑn yaptฤฑฤฤฑ รผรง saptama var.
Birincisi, Recep Tayyip Erdoฤan ve onun gรผdรผmรผndeki AKP’nin; iรงine dรผลtรผฤรผ milliyetรงilik รงizgisinden ve bu oylarฤฑ รงekmek iรงin uyguladฤฑฤฤฑ savaล politikasฤฑndan 1 Kasฤฑm seรงimlerine kadar vazgeรงme ihtimali yok.
ฤฐkincisi, HDP’nin aldฤฑฤฤฑ oylar, PKK’nin silahlฤฑ gรผรงlerinin yarattฤฑฤฤฑ baskฤฑyla toplanฤฑyor gรถrรผลรผ pompalanฤฑyor.
รรงรผncรผsรผ de, รถzellikle Doฤan grubu รผzerinden ana akฤฑm medyaya “HDP’yi siz bรผyรผttรผnรผz” tezi iลleniyor.
Bu รผรง saptama รผzerine Kandil merkezli bir deฤerlendirme yapฤฑlฤฑyor.
Birincisi, AKP’nin, “PKK seรงim yaptฤฑrmayacak” tezi boลa รงฤฑkartฤฑlmalฤฑ.
ฤฐkincisi, “sandฤฑk gรผvenliฤi”nden kimsenin kuลku duymamasฤฑ saฤlanmalฤฑ.
รรงรผncรผsรผ de saฤlanan baลarฤฑnฤฑn merkez medyada en az sรผtun, en az yayฤฑn sรผresi ayrฤฑlan bir parti genel baลkanฤฑna yer verilmesinin aslฤฑnda seรงim sonuรงlarฤฑnda รงok da etkili olmadฤฑฤฤฑ gรถsterilmeli.
Bunun yolu da “seรงime 15 gรผn kala, bir รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑk sรผreci baลlatarak, savunma odaklฤฑ bir konuma geรงerek, รถzellikle bรถlgede sandฤฑk gรผvenliฤinin olmadฤฑฤฤฑna iliลkin tezi boลa รงฤฑkartmaktan geรงiyor.
Aldฤฑฤฤฑm bilgilere gรถre, bu yaklaลฤฑmlarฤฑn saฤlanmasฤฑnda, Tรผrkiye kamuoyundan, barฤฑลฤฑ savunan aydฤฑnlardan, sivil toplum รถrgรผtlerinden gelen yoฤun baskฤฑlarฤฑn; “รงatฤฑลmalฤฑ sรผrecin รถncelikle PKK tarafฤฑndan durdurularak mevcut iktidarฤฑn saldฤฑrgan politikalarฤฑnฤฑn teลhir edilmesi”ne yรถnelik taleplerin etkili olduฤu yolunda.
Bu tespitlerden sonra geleceฤe dรถnรผk รผรง belirlemenin รผzerinde duruluyor.
ฤฐlki, “HDP’nin elde ettiฤi yรผzde 13’รผ aลkฤฑn oyun PKK’nin silahlฤฑ gรผcรผyle saฤlanmadฤฑฤฤฑnฤฑ gรถstermek…”
ฤฐkincisi, “yapฤฑlan bunca baskฤฑdan ve saldฤฑrฤฑdan sonra, merkez medyanฤฑn zaten yer verme cesaretini gรถsteremeyeceฤi HDP’nin saฤladฤฑฤฤฑ baลarฤฑnฤฑn bu cenahtan saฤlanan destekten kaynaklandฤฑฤฤฑnฤฑ sanmanฤฑn yanฤฑlgฤฑsฤฑnฤฑ bertaraf etmek…
รatฤฑลmalฤฑ sรผreci tฤฑrmandฤฑrmak isteyen bir iktidara karลฤฑ; HDP’nin elini rahatlatmak, HDP’nin toplumda bir karลฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn olduฤunu gรถstermek iรงin; halkฤฑn desteฤini kazanan, birlikte yaลam koลullarฤฑnฤฑ bu topluma sunan, yeni bir yaลam รถneren partiyi yeniden daha da gรถrรผnรผr kฤฑlmak, sivil siyasetin รถnรผnรผ daha fazla aรงmak iรงin; PKK, tek taraflฤฑ bir “รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑk sรผreci”ne girme, sadece savunma durumuna geรงeceฤini aรงฤฑklama aลamasฤฑnda.
Bu karar, รถฤrendiฤim kadarฤฑyla 11 Ekim 2015 Pazar gรผnรผ aรงฤฑklanacak ve seรงimlerin yapฤฑlacaฤฤฑ 1 Kasฤฑm’a, sandฤฑklar kapanana kadar geรงerli olacak.
Aslฤฑnda bu yaklaลฤฑmฤฑn รถnemli bir yanฤฑnฤฑ, HDP’nin 7 Haziran’da aldฤฑฤฤฑ oylarฤฑn meลru olduฤunu gรถsterme, daha doฤrusu “HDP oylarฤฑnฤฑ tekrar meลru kฤฑlma” kararฤฑ oluลturuyor.
Zaten bu seรงim de, Erdoฤan’a gรถre “tekrar seรงim” deฤil mi?
Ulaลtฤฑฤฤฑm bilgiler bunlar.
PKK, 1 Kasฤฑm’a kadar sรผrecek bir “tek taraflฤฑ รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑk sรผreci” ilanฤฑna hazฤฑrlanฤฑyor.
ฤฐlan edeceฤi tarih 11 Ekim 2015, pazar gรผnรผ ve uygulamaya baลlanacaฤฤฑ tarih de 15 Ekim.
Bu kritik bilgileri paylaลmak bile รผzerimize รงรถken kara bulutlarฤฑ az da olsa daฤฤฑtฤฑr diye dรผลรผndรผm.
Yanฤฑldฤฑysam, sizi yanฤฑlttฤฑysam; gazeteci olarak hesabฤฑnฤฑ vermeye hazฤฑrฤฑm!







