Powell: Ekonomiyi soğutmak için faiz artırmayacağız

Powell: Ekonomiyi soğutmak için faiz artırmayacağız

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, piyasaların merakla beklediği konuşmasında, ekonomiyi rahatlatmak için faiz artırmayacaklarının sinyalini verdi.

A+A-

Piyasaların gözü kulağı FED Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına odaklanmıştı ancak FED Başkanı konuşmasında tatmin edici mesajlar vermedi. Powell, ekonomiyi soğutmak için faizleri artırmayacaklarını, bunun işsizliği daha da artıracağını belirtti. Enflasyonda geçici bir artışın sağlanacağını ancak yüzde 2 üzerinin mümkün görünmediğini söyleyen Powell, "finansal koşulların sıkılaşması bizi rahatsız eder" dedi. Powell, tahvil faizlerindeki yükselişin dikkatlerini çektiğini söyledi ancak açıklamalar piyasayı tatmin etmedi. ABD 10 yıllıkları tekrar 1.50 üzerine çıkarken, dolar endeksi 91.5'a kadar tırmandı.

Finansal koşulların sıkılaşmasının ve tahvil faizlerindeki artış gibi piyasalardaki düzensiz hareketlerden rahatsızlık duyduklarını söyleyen Powell, ekonomide toparlanma ile enflasyonun artacağını ve yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için tüm araçların kullanılacağını söyledi.

“2021’DE İSTİHDAM HEDEFİNİ TUTTURMAK MÜMKÜN DEĞİL”

İşsizlik konusunda 2021 yılında maksimum hedefinin tutturulamayacağını söyleyen Powell, bu anlamda zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. ABD 10 yıllıkları tekrar 1.50 üzerine çıkarken, dolar endeksi 91.5'a kadar tırmandı.

Etiketler : , , ,