Prada Nasa'nın yeni Ay giysisini tasarlayacak

Prada Nasa'nın yeni Ay giysisini tasarlayacak

Nasa astronotları, lüks moda tasarımcısı Prada'nın 2025 Ay görevi için uzay giysilerinin tasarımına yardımcı olmasıyla şık bir şekilde uçacaklar.

A+A-

İtalyan moda evi Prada, takım elbiseleri tasarlamak için bir başka özel şirket olan Axiom Space ile birlikte çalışacak. Axiom tarafından yapılan basın açıklamasında, Prada'nın projeye malzeme ve üretim konusunda uzmanlık getireceği belirtildi.

Bir astronot BBC'ye yaptığı açıklamada, Prada'nın tasarım deneyimi nedeniyle bu zorluğun üstesinden gelebileceğini düşündüğünü söyledi. Bu deneyim sadece Milano podyumlarında değil, Prada'nın America's Cup yelken yarışmasına katılımıyla da inşa edildi..

Beş Nasa görevinde uçmuş ve dört uzay yürüyüşü gerçekleştirmiş olan Profesör Jeffrey Hoffman'a göre, Prada çeşitli kompozit kumaşlar konusunda önemli bir deneyime sahip ve yeni uzay giysisinin dış katmanlarına gerçek teknik katkılarda bulunabilir. Ancak Hoffman, insanların astronotları şal desenli uzay giysileri ya da bunun gibi süslü desenlerle görmeyi beklememeleri gerektiğini söyledi ve "Asıl önemli olan iyi bir termal ortam sağlamak" dedi.

Hoffman ayrıca "Bir uzay giysisi gerçekten de minyatür bir uzay aracı gibidir. Basınç ve oksijen sağlamalı, sizi makul bir sıcaklıkta tutmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bu yılın başlarında Axiom, yaklaşan Artemis 3 görevinde giyileceğini söylediği bir uzay giysisini tanıttı. Kıyafetin 55 kg ağırlığında olduğu ve kadın yolcular için daha uygun olduğu söyleniyordu. Artemis ve Prada yaptıkları basın açıklamasında "yenilikçi teknolojiler ve tasarım" kullanarak "Ay yüzeyinin daha önce hiç olmadığı kadar iyi keşfedilmesini" sağlayacaklarını belirttiler.

Prada tasarımlarını içeren Artemis 3 görevi, önümüzdeki yılın sonlarında veya 2025'in başlarında Ay'ın etrafında bir kapsül uçurmayı içeren Artemis 2'yi takip edecek.

Artemis 2'de bir Ay görevine atanan ilk kadın ve ilk siyah astronot - sırasıyla Christina Kock ve Victor Glover - yer alacak.

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler