Putin: Faizi artırmasaydık Türkiye'nin durumuna düşerdik

Putin: Faizi artırmasaydık Türkiye'nin durumuna düşerdik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Merkez Bankası faiz artırmazsa, Türkiye'deki gibi bir duruma düşülme tehlikesi var

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıl sonunda gazetecilerin sorularını cevapladığı ve saatler boyunca sürmesiyle meşhur olan basın toplantısını düzenliyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Putin, Rusya'da son altı yılın en yüksek seviyesi olarak yüzde 8.4'e yükselen enflasyona ilişkin soruya yanıtında, Rusya Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımı politikasını savunarak Türkiye'ye işaret etti. "Rusya'nın enflasyonda yeniden yüzde 4 hedefine dönmesi gerekecek" diyen Putin, Merkez Bankası'nın faiz artırmaması halinde 'Türkiye'deki gibi bir duruma düşülme tehlikesi' olduğunu söyledi.

Rusya lideri, iş insanlarının kendisine yüksek faiz nedeniyle şikâyet ettiğini söylese de, faiz artırımını savundu: "Reel ekonominin temsilcilerinin, kamera önünde değil ama benimle görüşmelerinde yaptığı gibi, faiz artırması nedeniyle Merkez Bankası'nı azarlayabilirsiniz. Fakat bunu yapmazsanız durum Türkiye'deki gibi olur" dedi.

'MERKEZ BANKASI'NIN NASIL ÇALIŞACAĞINA KARIŞMIYORUM'

"Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum" diyen Putin, "Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün fakat ben bunu yapmıyorum. İş dünyası ile iletişim içindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. Ancak ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler