Putin: Rubledeki kayıp spekülatif

Putin: Rubledeki kayıp spekülatif

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rublenin değerindeki zayıflığın temel ekonomik göstergelerden kaynaklanmadığını, spekülatif olduğunu söyledi

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rublenin değerindeki zayıflığın temel ekonomik göstergelerden kaynaklanmadığını, spekülatif olduğunu söyledi. Rubledeki değer kaybının spekülatif işlemlerden kalnaklandığını savunan Putin, bu durumun şakında sona ereceğini öngördüğünü belirtti. APEC toplantısında konuşan Putin, finansal otoriteler gerekli tedbirleri aldıklarında rublede zayıflamanın sona edreceğini belirterek, "Merkez Bankası'nın spekülatörlere karşı aldığı tedbirlerin etkisi ile, bugün kurlarda yaşanan spekülatif hareketler yakın gelecekte sona erecek" diye konuştu. 

Rusya Merkez Bankası hedefleri revize etti

Öte yandan Rusya Merkez Bankası, 2015 yılı için temel ekonomik tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Batı ülkelerinin yaptırımlarının gelecek yılda devam eteceğini ve ortalama petrol fiyatının 95 dolar/varil olacağını öngören Rusya MB, 2015 yılında büyüme yaşanmasını beklemiyor. Rusya Merkez Bankası ayrıca yüzde 4 olarak belirlenen orta vadeli enflasyon hedefine ulaşılması tarihini 2016'dan 2017'ye öteledi ve rublenin serbest dalgalanmasına yıl sonundan önce izin verilebileceğini vurguladı.

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Ksenia Yudeava imzası ile yapılan açıklamada, "Enflasyonist bekleyişlerlede ciddi bir artış riski ortaya çıkana ve olumsus dış politik ve ekonomik şartlar devam ettiği sürece sıka para politikası devam ettirilecek" ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.