RBS'teki kamu payları satıldı

RBS'teki kamu payları satıldı

İngiltere Hazinesi, Royal Bank of Scotland'daki (RBS) yaklaşık 2,1 milyar sterlin değerindeki yüzde 5,4'lik kamu hissesinin satıldığını duyurdu.

A+A-

İngiltere Hazinesi, Royal Bank of Scotland'daki (RBS) yaklaşık 2,1 milyar sterlin değerindeki yüzde 5,4'lik kamu hissesinin satıldığını duyurdu.

İngiltere Hazinesi'nden yapılan yazılı açıklamada RBS'deki kamu hisselerinin satışı sürecinde ilk satıştan yaklaşık 2,1 milyar sterlin gelir elde edildiğini kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ise "Bu işlem, bankanın özel sahipliğe geri döndürülmesi açısından önemli bir adım. İngiliz vergi mükellefleri ve işletmeler yönünden bakıldığında da gerekli bir adım. Yapılan satış finansal istikrarımıza katkıda bulunacak, bankacılık sektörümüzde rekabet ortamını artıracak ve ekonominin geneli için pozitif bir katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Osborne, "Artık RBS'nin kendisini devlete bağımlı olmayan, fakat halka hizmet etmeyi sürdüren ticari bir banka olarak yeniden konumlandırması için şu an doğru bir zaman" dedi.

Osborne, RBS için yapılan kurtarma operasyonu döneminde Maliye Bakanı olmadığını hatırlatarak, bankanın hisselerinin satışının ekonomiye mevcut durumdan daha fazla katkı sağlayacağını vurguladı.

Dün, İngiltere Finansal Yatırımlar (UKFI) biriminin Maliye Bakanı George Osborne'a RBS'deki kamu hisselerinin satış sürecinin başlatılması tavsiyesinde bulunduğu, Osborne'un da satış sürecinin başlatılmasını onayladığı bildirilmişti.

İngiltere 2008 finans krizinin ardından 45 milyar sterlin yatırım yaparak RBS'yi iflastan kurtarmıştı.

İngiliz hükümetinin satış öncesinde RBS'de yüzde 62 oranında olan payı, satış sonrasında yüzde 56,6'ya gerilmiş oldu. İngiltere'nin bu yılın sonuna kadar RBS'deki tüm kamu hisselerinin satışının tamamlanması bekleniyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.