Ruble değer kazanırken, Moskova Borsası yükseliyor

Ruble değer kazanırken, Moskova Borsası yükseliyor

Moskova Borsası'nda endeks son 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı

A+A-

borsatek.com - Rus rublesi, yüksek petrol fiyatları ve ay sonu vergi ödemeleri beklentisiyle pazartesi günü erken kayıplarını geri alırken Moskova Borsası'nda endeks son bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Ruble, dolar karşısında %0,3 değer kazanarak 81,59'dan işlem görürken, euro karşısında %0,7 artarak 89,59'a yükseldi. Yuan karşısında da %0,4 değer kazandı ve 11,85 seviyesinde işlem gördü.

Reuters'ın haberine göre, Promsvyazbank analistleri, döviz arzının artmasıyla rublenin dolar karşısında 75-78 aralığına hareket etmesi gerektiğini belirtiyor. "Rublenin durumu önemli ölçüde değişmiyor" diyen Alfa Capital'den Vladislav Silaev, değerlendirmesinde "iç faktörler yerel baskı oluşturuyor. Etkileri yüksek enerji fiyatları tarafından kısmen telafi ediliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası, Vedomosti gazetesinin pazartesi günü aktardığına göre, yabancı firmaların Ukrayna'ya on binlerce asker göndermesine yanıt olarak Rus varlıklarını yerel alıcılara satarken ruble oranı üzerindeki etkisini sınırlandırmak için günlük döviz alımlarını sınırlamak için yeni bir mekanizma tasarlıyorlar.

Rusya Merkez Bankası'nın yabancı para açığı, bu ay para takası yoluyla yuan likiditesi ile müdahale etmesine neden oldu. Batının yaptırımları Rusya'da, düzenleyicinin bu şekilde dolar ve euro likiditesi sağlayamamasına neden oluyor. Pazartesi günü işlem verilerine göre, merkez bankası bankalara 3,35 milyar yuan (487,7 milyon dolar) sağladı.

İlgili Haberler