Rus medyası: ABD vurdu 600 Rus askeri öldü

Rus medyası: ABD vurdu 600 Rus askeri öldü

ABD ordusu Deyrizor'da Rus paralı askerlerine ve Suriye ordusuna hava saldırısı yaptı. Saldırıda 100 ila 600 Rus askerinin öldüğü iddiaları var. Kremlin sessiz.

A+A-

ABD kuvvetlerinin Suriye’nin Deyrizor bölgesinde Rus paralı askerlerini hava saldırısında vurduğu iddia edildi. Sosyal medyada 200 ila 600 arasında özel güvenlik şirketi ‘Wagner’e bağlı Rus özel tim askerinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Kremlin iddialar karşısında şimdilik sessiz.

 SURİYE ORDUSUNA MİSİLLEME YAPILDI

7 ve 8 Şubat tarihlerinde ABD hava kuvvetleri Suriye ordusuna bağlı 500 kişilik kuvvetle El Tabiye’deki SDG üssüne yaptığı saldırıya misilleme olarak ABD Fırat’ın kuzeydoğusunda doğalgaz yataklarının bulunduğu Haşam bölgesini bombaladı. Rus kaynaklarına göre bölgede 200’e yakın Rus askeri, yaklaşık 100 tane de Suriye askeri öldü. Kommersant gazetesi ölen dört askerin akrabalarıyla konuştuktan sonra saldırıda 100 askerin öldüğünü yazdı.

KREMLİN SESSİZ

Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığı bu konuda açıklama yapmaktan kaçındığı için ölü sayılarıyla ilgili sürekli çelişkili rakamlar geliyor. Rus kanunlarına göre paralı asker olarak görev yapmak ve paralı asker çalıştırmak yasak. Rusya bu nedenle Wagner güçlerinin varlığını resmi olarak kabul etmiyor. Kremlin yetkilileri geçen Çarşamba’dan beri herhangi bir Rus silahlı kuvvetleri mensubunun ölmediğini açıkladı. Rusya’da haberi ilk ortaya çıkaran Eho Moskvı radyosunun internet sitesinde ise devlet başkanı Vladimir Putin’e açık mektup yazan muhalif politikacı Grigoriy Yavlinskiy, olayın açıklanmasını ve hesap verilmesini istedi.

Wagner’in askerleri Rusya’nın Suriye’ye ilk defa doğrudan müdahale ettiği 2015 yılından beri özel Suriye ordusuyla birlikte savaşıyordu. 2017 yılının Ağustos ayı itibariyle Suriye’de 5 bin Wagner grubuna bağlı paralı asker görev yapıyordu.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.