Rus otomobil üreticisi Volkswagen'in peşini bırakmıyor

Rus otomobil üreticisi Volkswagen'in peşini bırakmıyor

GAZ, VW'nin Rus pazarından çıkma hamlelerinin kendi çıkarlarını riske attığını belirtti.

A+A-

Rus otomobil üreticisi GAZ, Volkswagen'e karşı 15,6 milyar ruble (200,5 milyon dolar) değerinde bir dava daha açtı. GAZ bu yılın Volkswagen'e karşı iki dava daha açmıştı

Davanın detayları henüz yayınlanmamış olup, Nizhny Novgorod Bölgesel Tahkim Mahkemesi'nde Cuma günü açılan davanın detayları henüz belli değil. GAZ ve Volkswagen konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Bu yılın başlarında GAZ, Alman otomobil üreticisine karşı toplamda yaklaşık 545 milyon dolarlık zarar ve tazminat talep eden iki dava daha açmıştı. GAZ, VW'nin Rus pazarından çıkma hamlelerinin kendi çıkarlarını riske attığını belirtti.

Rusya'da bir mahkeme Volkswagen'in Rusya'daki varlıklarının, mahkeme süreçleri devam ederken dondurulmasına karar verdi. Ancak mahkeme, Nisan ayında bu kararı bozdu.

Volkswagen, Rus varlıklarını satmaya hazırlanıyor, ancak Kaluga şehrindeki yıllık 225.000 araç üretme kapasitesine sahip olan en büyük fabrikası da dahil olmak üzere bu konuda henüz somut bir karar alınmamış ve Rus hükümetinin onayı bekleniyor.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur
İlgili Haberler