Rus pilota Ankara'da askeri tören

Rus pilota Ankara'da askeri tören

Türkiye sınırını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Oleg Peşkov’un cenazesi Ankara'da yapılan askeri törenle Moskova'ya gönderildi

A+A-

Türkiye sınırını ihlal ettiği için salı günü Türk F-16’ları tarafından vurularak düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Oleg Peşkov’un cenazesi askeri törenle Moskova’ya gönderildi..

Rus pilot için düzenlenen askeri tören Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu…Askere törene ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri heyetinin Rusya Federasyonu Savunma, Hava ve Kara Ataşeleriyle birlikte 29 Kasım günü Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri bir uçakla Hatay Havaalanı’na hareket ettiği belirtilen açıklamada, askeri tören ve Ortodoks rahibin katılımıyla Hatay’da yapılan dini törenin ardından cenazenin uçağa konulduğu ifade edildi.

Rus pilot, Suriye’de terör örgütlerine yönelik operasyonlar sırasında uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından paraşütle atladığı sırada, karadan açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Peşkov’a, ölümünün ardından Rusya Federasyonu Kahramanlık Yıldızı nişanı verildi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uçağa Rus hava sahasında uçtuğu sırada bir avcı uçağı eskortluk etti. Ölen pilotumuz Oleg Peşkov'un naaşını taşıyan askeri uçağı Çkalovskiy hava üssünde Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev karşıladı" denildi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.