Rusya: Türkiye boşuna turist beklemesin

Rusya: Türkiye boşuna turist beklemesin

Rusya Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Andrey Gavrilov, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın "Bu yıl 2,5 milyon Rus turist bekliyoruz" açıklamasına yanıt verdi

A+A-

Rusya Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Andrey Gavrilov, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın "Bu yıl 2,5 milyon Rus turist bekliyoruz" açıklamasına yanıt verdi. Gavrilov, "Türkiye boşuna Rus turistlere umut bağlıyor" dedi.

Russkaya Slujba Novostey radyosuna konuşan Gavrilov, Türkiye'nin bu yılki Rus turist beklentisinin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Gavrilov "Onlar (Türkiye) dikkatsizce hesaplama yapıp, Rus turistlere boşuna umut bağlıyor" ifadelerini kullandı.

Rus turistlerin uçak krizinden önce Türkiye'ye tur şirketlerinin aracılığıyla sağlanan charter seferleri ile gittiklerini belirten Gavrilov, "Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine Türkiye'ye tur satışları durdurulmuş durumda. Bireysel olarak gelecek Rus turist sayısının da beklenen sayıya ulaşması ihtimali çok düşük" dedi.

'AVRUPALI TURİSTE DE BEL BAĞLAMASINLAR'

Türkiye'nin ayrıca kendileri için güvenliğin öncelikli olduğu Avrupalı turistlere de bel bağlamaması gerektiğini söyleyen Gavrilov, "Şu anki zorlu koşullarda güvenliği nasıl sağlayabileceklerini bilemiyorum. Güvenlik konusunda Avrupalılar çok hassas davranıyor" diye konuştu.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.