Rusya'ya aşı turizmi başlıyor

Rusya'ya aşı turizmi başlıyor

Operatörler, iki kez gidiş ve dönüşü kapsayan tur için yaklaşık 3 bin Euro talep edecek

A+A-

Rusya’dan "turiste Covid-19 aşı izni" sinyali alan Türk tur operatörleri, aşı turizmi için harekete geçti. Tatil paketinin içine aşı seçeneğini de koyacak olan operatörler, iki kez gidiş ve dönüşü kapsayan tur için yaklaşık 3 bin Euro talep edecek.

Dünya'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre; önümüzdeki günlerde Rusya’dan ‘turiste aşı izni’ çıkmasını bekleyen Türk operatörleri, ülkeye paket tura hazırlanıyor. Tatil paketinin içine aşı seçeneğini de koyacak olan operatörler, iki kez gidiş ve dönüşü kapsayan tur için yaklaşık 3 bin Euro talep edecek.

Viking Turizm Yurtdışı ve Yurtiçi Turizm Direktörü Cem Bayazıt, Rusya’nın yabancılara yakında aşı izni vermesini beklediklerini ifade ederek, önümüzdeki hafta aşıyı da kapsayan bir paket turu devreye alacaklarını açıkladı. Paketin içeriğini hazırladıklarını ifade eden Bayazıt, şu anda Rusya’da sadece geçici ve kalıcı oturuma sahip kişilere aşı yapılabildiğini söyledi.

Bayazıt, “Bu oturum izniyle yabancıya aşıya olanak sağlayan ülkeler arasında Dubai de yer alıyor. Rusya’nın da turiste aşıya izin vermesini bekliyoruz. Aşı sebebiyle iki kez gidilmesi gerekiyor, her gidiş için bin 500 Euro’luk bir fiyat tarifesi düşündük” dedi.