Saatler 26 Ekim'de geri alınacak

Saatler 26 Ekim'de geri alınacak

23 Eylül'de kuzey yarı kürede geceler gündüzden daha uzun olmaya başladı. Saatler gün ışığından daha fazla faydalanmak için 26 Ekim'de 1 saat geri alıncak

A+A-

Saatler ne zaman geri alınacak? Bugün, yıl içinde gece ve gündüzün eşit olduğu ikinci gün, yani ikinci ekinoks. Bugün güneş ekvatora 90 derecilek açıyla düşecek, yani gölge sıfır olacak. Yarından itibaren ise güneşin güney yarıküreye dik düşmesi ile birlikte, güney yarıkürede gündüzler geceden, bizim de içinde bulunduğumuz kuzey yarıkürede ise geceler gündüzlerden uzun olmaya başlaycak. 

Ekinoks ile birlikte herkes saatlerin ne zaman geriye alınacağını sormaya başladı. Gün ışığından daha fazla yararlanarak enerjiden tasarruf etmek için saatler yılda iki defa düzeltiliyor. 21 Mart'tan itibaren kuzey yarıkürede gündüzlerin uzamaya başlaması ile saatler 1 saat ileri alınırken, 23 Eylül'den sonra saatler 1 sat geri alınıyor. 

Bu yıl saatler 26 Ekim Pazar günü yaz saati uygulaması sona erecek ve saatler gece 04:00'da bir saat geri alınacak

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.