Sabiha Gökçen'deki patlamada 1 ölü

Sabiha Gökçen'deki patlamada 1 ölü

Sabiha Gökçen'de uçak park sahasında patlama meydana geldi, yaralanan iki kişiden biri öldü

A+A-

 İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında patlama meydana gelirken, patlama yeri yakınlarındaki bir uçakta yaralanan iki temizlik görevlisinden biri öldü. Patlama hakkında inceleme sürüyor.

Sabiha Gökçen havalimanını işleten ISG'nin sahibi Malaysia Airports, uçakların park halinde bulunduğu apron alanında "patlamalar" meydana geldiğini açıkladı.

Doğan Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan haberde, patlama alanına yakına bir uçakta bulunan ve yaralanan iki temizlik görevlisinden birinin öldüğü belirtildi.

DHA'daki haberde aralarında üç yüz metre bulunan üç uçakta patlamadan zarar görüldüğü ve uçakların yolcu camı ile gövdelerinde parça çarpmasından kaynaklı hasar tespit edildiği ifade edildi.

Haberde yer alan fotoğraflarda bir uçağın camında delik olduğu, video görüntülerinde incelemecilerin terminal binası duvarının fotoğraflarını çektikleri görülüyordu.

Pegasus'tan erken saatlerde yapılan açıklamada daha patlamanın saat 0205'te meydana geldiği ve patlamanın anında uçakta yolcu bulunmadığı belirtilerek, "Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan iki temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir" denildi.

Malaysia Airports açıklamasında havalimanı çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve olay yerinde incelemenin sürdüğü belirtildi.

Havalimanında saat 0400 itibariyle normal uçuş faaliyetlerine dönüldü. Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, havalimanına polis ekipleri ve polis helikopterinin sevk edildiği belirtilirken, polis ekiplerinin havalimanına çıkan yollarda araç araması yaptıkları ifade edildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.