sahibinden.com sahipsiz mi kaldı? Domaini kim aldı?

sahibinden.com sahipsiz mi kaldı? Domaini kim aldı?

Türkiye'nin önde gelen platformlarından Sahibinden.com'a alan adı hizmeti sağlayan firmayla sorun nedeniyle giriş yapılamıyor.

A+A-

Sahibinden platformuna giriş yapılamıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada alan adı hizmeti sağlayan firmayla sorun yaşandığı bildirildi.

Sahibinden.com’a hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sağlanamıyor. Siteye erişim sağlamaya çalışıldığında; "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşılıyor. Site üzerinden alışveriş yapan binlerce kişi siteye erişemeyince özellikle galericiler ve emlakçılar olmak üzere bir çok kişi sorun yaşadıklarını ifade ettiler.

Domaini ABD’li bir şirket satın aldı iddiası

Sahibinden.com’un domain süresinin dolması ve domaini başka birinin satın alması sonucu siteye erişilmediği iddia ediliyor. İddialar arasında domaini ABD’li bir şirketin aldığı ve yüklü miktarda bir bedel istediği de var.

Şirket konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır.

Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sahibinden.com hakkında iddialar

Sahibinden com sitesi domain süresini uzatmayı unuttuğu için ödemesi gecikince boşa düştü ve Florida'dan bir network şirketi olan Network Solutions LLC tarafından 2025 yılına kadar satın alındı.

Alan adının kayıt bilgilerine baktığımızda, en son 2 Ocak tarihinde işlem yapıldığını ve alan adı süresinin 30 Aralık 2025 tarihine uzatıldığını görüyoruz.

Ayrıca sahibinden.com alan adının kayıt şirketi Network Solutions LLC olarak görülüyor.

İlgili Haberler