Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Apple düşerken, vadeli işlemler istihdam verilerini bekliyor

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri Perşembe günü, yatırımcıların Federal Rezerv'in parasal genişleme yoluna ilişkin ipuçları için daha fazla ekonomik veri beklemesiyle yeni yıla kötü bir başlangıçtan toparlanarak yükseldi.

Dow e-minis 35 puan ya da %0,09, S&P 500 e-minis 3 puan ya da %0,06 ve Nasdaq 100 e-minis 17,75 puan ya da %0,11 artış gösterdi.

Olumlu havanın zilden sonra da devam etmesi bekleniyor.

Wall Street 2024'ün ilk iki seansında tökezledi ve gösterge S&P 500, yatırımcıların geçen yılki hızlı yükselişin ardından kârlarını artırmasıyla Ekim sonundan bu yana en kötü iki günlük performansını sergiledi.

Fed'in bu yıl faiz indirimlerine başlayabileceğine dair umutlar, 2023'ün sonuna doğru kazançların çoğunu artırmıştı, ancak merkez bankasının Aralık ayı politika toplantısının son tutanakları, gevşemenin ne zaman başlayabileceğine dair pek fazla ipucu sunmadı.

Yatırımcılar şu anda Mart ayında en az 25 baz puanlık (bps) bir faiz indirimi için %72,6 ve Mayıs ayı için yaklaşık %96 olasılık görüyor.

Faiz oranı beklentilerinin bir göstergesi olan ABD Hazine tahvillerinin vadeleri yükselirken, gösterge 10 yıllık tahvilin getirisi %3,955'e tırmandı.

Yatırımcılar şimdi, her ikisi de işgücü piyasasının sağlığına ışık tutabilecek ve faiz yörüngesine ilişkin beklentileri etkileyebilecek olan Cuma günkü önemli bir istihdam raporundan önce, açıklanacak olan ADP Ulusal İstihdam Raporunu bekliyor.

Ayrıca, 30 Aralık'ta sona eren haftaya ait ilk işsizlik başvuruları verileri ve Aralık S&P hizmet sektörü faaliyet verileri de açıklanacak.

Apple, aracı kurum Piper Sandler'ın iPhone üreticisini "overweight"ten "neutral"a düşürmesinin ardından, zilden önceki işlemlerde %0,9 düşüşle kırmızıdaki tek mega hisse senediydi.

Micron Technology, aracı kurum Piper Sandler'ın çip üreticisine ilişkin tavsiyesini "nötr"den "fazla kilolu"ya yükseltmesinin ardından %2,1 yükseldi.

Advanced Micro Devices ve Broadcom gibi diğer yarı iletken hisseleri de sırasıyla %0,7 ve %0,8 değer kazanarak son dönemdeki düşüşten kurtuldu.

Diğer hareket edenler arasında, spor giyim üreticileri Nike ve Foot Locker, İngiliz perakendeci JD Sports'un yıllık kar tahminini düşürmesinin ardından %1,4 ve %1,4 değer kaybetti.

Mattel, aracı kurum Roth MKM'nin Barbie bebek üreticisinin notunu "nötr"e düşürmesinin ardından %2,6 değer kaybetti.

Fubotv, spor TV yayın platformu ve Nexstar Media'nın çok yıllı yeni bir dağıtım anlaşmasına varmasının ardından %4,8 değer kazandı.

İlgili Haberler