Saldırıda İslam Devleti şüphesi

Saldırıda İslam Devleti şüphesi

Sultanahmet'teki saldırıyı yapan kişinin Suriye kökenli, bazı kaynaklara göre İslam Devleti bağlantılı

A+A-

Sultanahmet'te Dikilitaş'ın yakınlarındaki Alman Çeşmesi çevresinde saat 10.20 sularında yaşanan patlamanın sorumlusunun kim olduğuna dair ilk resmi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi: "İstanbul'da Sultanahmet'te meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum."

EMNİYET KAYNAKLARI: SALDIRGAN ERKEK

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırıdan sonra vücudu parçalanan canlı bombaya ait olduğu düşünülen bir bacak parçasından, yüz ve çene kemiklerinden yola çıkılarak, cinsiyetinin erkek olduğu belirlendi.

KURTULMUŞ: SALDIRGAN 1988 DOĞUMLU, ÖLENLERİN ÇOĞU YABANCI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiştir" dedi. Numan Kurtulmuş, ölenlerinin çoğunun yabancı uyruklu olduğunu belirterek, 2 kişinin de durumunun ağır olduğunu söyledi.
Reuters’a konuşan iki üst düzey Türk güvenlik yetkilisi de, patlamanın IŞİD saldırısından kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

İSLAM DEVLETİ BAĞLANTISI İDDİASI

Öte yandan İstanbul Sultanahmet'te bu sabah meydana gelen ve 10 kişinin ölmesine 15 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın sorumlusunun İslam Devleti (IŞİD) olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Reuters'a bilgi veren iki güvenlik yetkilisi, olayın IŞİD tarafından gerçekleştirilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Bir yetkili, "İnceleme halen sürüyor. Tam olarak kimin yaptığını söylemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var ama şu anda eldeki verilere göre bu saldırıyı IŞİD'in yapmış olma ihtimali yüksek" dedi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.