Saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltında

Saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltında

Ala, Sultanahmet saldırısı ile ilgili dün akşam 1 kişinin gözaltına alındığını, soruşturmanın Almanya ile yakın işbirliği içinde sürdürüldüğünü söyledi.

A+A-

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 10 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet saldırısının ardından soruşturmanın titizlikle ve Almanya ile işbirliği içinde sürdürüldüğünü söyleyerek, bu çerçevede dün akşam 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Ala, İstanbul Sultanahmet'te dün düzenlenen canlı bomba saldırısında vatandaşlarını kaybeden Almanya'nın İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Saldırı sonrasında halen hastanede 11 yaralı bulunduğunu, diğer yaralıların taburcu olduğunu belirten Ala, hastanedeki yaralı 11 kişiden 9'unun Alman uyruklu, 1'inin Norveç'li 1'inin ise Perulu olduğunu bildirdi.

Yaralı iki Almanın durumunun ciddiyetini koruduğunu ancak ameliyattan çıktıklarını söyleyen Ala, IŞİD ile mücadele ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Suriye'deki olaylardan itibaren radikal terör örgütleri ve DAEŞ ile mücadele kapsamında 3,318 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 847'si tutuklandı; bunların büyük bölümü yabancı uyruklu. Bugüne kadar 124 ülkeden 35,970 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı konuldu. Bunlardan 387'si Alman ve Almanya ile işbirliği sonucu durduruldu. 92 ülkeden 2,894 kişi sınır dışı edildi, bunlardan 94'ü Alman uyruklu."

Ala, yabancı uyruklu teröristlerin Suriye'ye geçiş yapamadan bulundukları noktalarda durdurulması için kaynak ülkelere çağrıda bulunarak, kaynak ülkelerin çok ciddi tedbir almaları ve işbirliğine açık olmaları gerektiğini belirtti.

Sultanahmet saldırısından bir hafta önce 220 IŞİD mensubunun gözaltına alındığını söyleyen Ala, "Olaydan sonra inceleme sonucu dün akşam 1 kişi gözaltına alındı. Almanya ile yakın işbirliği içinde bu konudaki soruşturma devam edecek. Bu konuyla ilgili her türlü bilgiyi Almanya ile paylaşacağız" dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.