Samsung Electronics'in 3. çeyrek net karı beklentileri aştı

Samsung Electronics'in 3. çeyrek net karı beklentileri aştı

Samsung Electronics'in 3. çeyrek net karı beklentileri aştı! Yarı iletken işinin toparlanması ve akıllı telefon satışlarındaki artış karı artırdı.

A+A-

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, üçüncü çeyrek net karının yıllık bazda %38 düştüğünü, ancak yarı iletken işinin talepteki toparlanma işaretlerinin kayıplarını azaltmasıyla piyasa konsensüsünü aştığını açıkladı.

Dünyanın en büyük bellek çipi, akıllı telefon ve televizyon üreticisi Eylül ayında sona eren çeyrekte net kârın 5,844 trilyon won (4,34 milyar USD) olarak gerçekleştiğini, bu rakamın bir önceki yıl 9,389 trilyon KRW ve bir önceki çeyrekte 1,724 trilyon KRW olduğunu belirtti.

Üçüncü çeyrekte gelir 67.405 trilyon won olurken, faaliyet kârı 2.434 trilyon won olarak gerçekleşti ve şirketin ön tahminleriyle büyük ölçüde uyumlu oldu.

Şirket, hafıza çipleri segmentinin üst üste üçüncü çeyrekte de zarar ettiğini, ancak birinci ve ikinci çeyreklerin her birinde 4,0 trilyon KRW'yi aşan zararın üçüncü çeyrekte 3,757 trilyon KRW'ye gerilediğini belirtti.

 

İlgili Haberler