Vietnam çip fabrikası kurmak için ABD ile masada

Vietnam çip fabrikası kurmak için ABD ile masada

Vienam ilk çip fabrikasını kurmak için Amerikalı çip şirketleriyle görüşüyor.

A+A-

Vietnam, ülkeye yatırımı artırmak ve ilk çip üretim tesisini kurmak amacıyla çip şirketleriyle görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Konuya yakın kaynaklara göre, önemli bir elektronik üretim merkezi olan Vietnam halihazırda ABD'li dev Intel'in dünya çapındaki en büyük yarı iletken paketleme ve test tesisine ev sahipliği yapıyor ve çip üretimine odaklanan dökümhaneler de dahil olmak üzere daha fazla yarı iletken yatırımı çekmek için bir strateji üzerinde çalışıyor.

ABD-ASEAN İş Konseyi Vietnam ofisi başkanı Vu Tu Thanh yaptığı açıklamada, son haftalarda aralarında fabrika işletmecilerinin de bulunduğu yarım düzine ABD çip firmasıyla toplantılar yapıldığını söyledi. Görüşmeler henüz ön aşamada olduğu için firmaların isimlerini vermekten kaçındı.

Medyaya konuşmasına izin verilmediği için kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir çip yöneticisi, amacın Vietnam'ın ilk çip fabrikasını kurmak olduğunu, bunun büyük olasılıkla otomobillerde veya telekom uygulamalarında kullanılan daha az gelişmiş çipler için olacağını ifade etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler