SamMobile’ฤฑn haberine gรถre Samsung’un System LSI bรถlรผmรผ CEO’su Park Yong, ลirketin รถnรผmรผzdeki yฤฑlฤฑn baลlarฤฑndan itibaren amiral gemisi telefonlarฤฑnda ‘acil servisler iรงin uydu baฤlantฤฑsฤฑ’ sunmaya baลlayacaฤฤฑnฤฑ doฤruladฤฑ.
Samsung birkaรง ay รถnce akฤฑllฤฑ telefonlar iรงin iki yรถnlรผ uydu baฤlantฤฑsฤฑnฤฑ mรผmkรผn kฤฑlacak bir teknoloji geliลtirdiฤini aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Raporda, Samsung’un bu teknolojiyi Galaxy S24 serisinde kullanmasฤฑnฤฑn mรผmkรผn olduฤu belirtildi.
Ancak, bu รถzelliฤin Galaxy S24 serisindeki tรผm modellerde mevcut olup olmayacaฤฤฑ ya da sadece Galaxy S24 Ultra ile sฤฑnฤฑrlฤฑ kalฤฑp kalmayacaฤฤฑnฤฑn belirsiz olduฤu belirtildi.
Bu รถzellik ilk olarak 2022 yฤฑlฤฑnda Apple’ฤฑn (NASDAQ:AAPL) iPhone 14 serisinde ortaya รงฤฑktฤฑ ve iPhone 15’te de mevcut.
iPhone’daki Uydu รzerinden Acil SOS รถzelliฤi kullanฤฑcฤฑya durumla ilgili birkaรง soru soruyor ve yanฤฑtlarฤฑ kullanฤฑcฤฑnฤฑn mevcut konumuyla birlikte bir aktarฤฑm merkezine gรถnderiyor. Bunun ardฤฑndan uzmanlar kullanฤฑcฤฑ adฤฑna acil servislerle iletiลime geรงiyor.
Bu รถzellik iPhone’da kullanฤฑlmaya baลlandฤฑฤฤฑndan beri pek รงok insanฤฑn tehlikeli durumlardan kurtarฤฑlmasฤฑna yardฤฑmcฤฑ oldu.
Aฤustos ayฤฑnda รถzellik, bir kaza sonrasฤฑnda ilk mรผdahale ekiplerini uyararak aฤฤฑr yaralanan bir sรผrรผcรผye yardฤฑmcฤฑ oldu.
Kaza 5 Aฤustos’ta Ontario’daki Grey Highlands’de, Highway 10’un gรผneybatฤฑsฤฑndaki 130 numaralฤฑ yolda meydana geldi.
Sรผrรผcรผ Hannah Ralph’ฤฑn iPhone’u hem acil mรผdahale ekipleriyle hem de arkadaลฤฑ Grace Workman-Porecki de dahil olmak รผzere acil durum irtibat kiลileriyle iletiลime geรงti.






