Sanayi üretimi 2 yılın dibinde

Sanayi üretimi 2 yılın dibinde

Sanayi üretimi Ocak ayında beklentilerin tersine geriledi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,4 azaldı

A+A-

Sanayi üretimi Ocak ayında beklentilerin tersine geriledi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,4 azaldı. Ocak ayı sanayi üretimi son iki yılın en kötü aylık üretim verisi oldu.

Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre sanayi üretimi Ocak ayında yüzde 1.4 düşerken, yıllık bazda ise yüzde 2.2 geriledi. Beklenti yüzde 2.7 artışa işaret ediyordu.

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde1,1 arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.