Her seรงim รถncesinde olduฤu gibi kamuya personel alฤฑmฤฑ hฤฑz kazandฤฑ. 1 Kasฤฑm รถncesi her ilde ฤฐลkur vasฤฑtasฤฑyla kamu kurumlarฤฑna binlerce geรงici iลรงi alฤฑnฤฑyor. Toplum Yararฤฑna Program (TYP) kapsamฤฑnda alฤฑnacak geรงici iลรงi alฤฑm sรผreci Ekim ayฤฑ iรงerisinde tamamlanacak.
Muhalefet partileri, geรงici seรงim hรผkรผmetin kamuya personel alฤฑnmayacaฤฤฑ ile ilgili genelgeye raฤmen seรงim รถncesinde iลรงi almasฤฑna karลฤฑ รงฤฑkฤฑyor. Bunun seรงim rรผลveti olduฤunu belirten muhalefet, duruma tepki gรถsteriyor. 7 Haziran seรงimleri รถncesinde de 120 bin geรงici iลรงi alฤฑnmฤฑลtฤฑ.
SEรฤฐM รNCESฤฐNDE TAMAMLANACAK
Seรงim รถncesi tรผm Tรผrkiye genelinde kamu kurumlarฤฑnda 8 aylฤฑฤฤฑna istihdam edilmek รผzere ฤฐลkur รผzerinden geรงici iลi alฤฑmฤฑ yapฤฑlฤฑyor. ฤฐลรงi alฤฑmฤฑ seรงim รถncesinde tamamlanacak. Geรงici iลรงiler milli eฤitim mรผdรผrlรผkleri, belediyeler, mรผftรผlรผkler, kaymakamlฤฑklar ve diฤer kamu kurumlarฤฑnda istihdam edilecek.
7 HAZฤฐRAN รNCESฤฐNDE DE ALINMIลTI
Hรผkรผmet 7 Haziran seรงimleri รถncesinde de 250 milyon fidanฤฑn dikimi iรงin 6 aylฤฑฤฤฑna 120 bin iลรงi almฤฑลtฤฑ. Fidan dikim sezonu sonrasฤฑ yapฤฑlan bu istihdam bรผyรผk tepki toplamฤฑลtฤฑ. Maaล iรงin geรงici iลรงilere ฤฐลsizlik Fonuโndan yaklaลฤฑk 900 milyon TL รถdeme yapฤฑlmฤฑลtฤฑ.
PERSONEL ALIMI YASAKLANMIลTI
Baลbakan Ahmet Davutoฤlu, 30 Aฤustosโta yayฤฑmladฤฑฤฤฑ bir genelge ile kamuya personel alฤฑmฤฑnฤฑ durdurmuลtu. Genelgeyle kamu hizmetlerinde aksamaya meydan verilmemesi amacฤฑyla ivedi ve zorunlu hallerde yapฤฑlacak atamalar iรงin Baลbakanlฤฑktan izin alฤฑnmasฤฑ ลartฤฑ getirilmiลti.
Toplum Yararฤฑna Program (TYP) kapsamฤฑnda geรงici iลรงi alacak bazฤฑ iller ve iลรงi sayฤฑlarฤฑ ise ลรถyle:
Erzurum 3500
Batman 2000
Van 3000
Siirt 1800
Ordu 1800
Rize 1600
Kars 1500
รorum 1500
Adฤฑyaman 1400
Isparta 1400
Gรผmรผลhane 1400
ลฤฑrnak 1000
Manisa 1000
Aฤrฤฑ 1000
Niฤde 1000
Malatya 1000
Kocaeli 1000
Zonguldak 1000







