Şeker Yatırım: Dikkat, borsada kar realizasyonları görülebilir

Şeker Yatırım: Dikkat, borsada kar realizasyonları görülebilir

Şeker Yatırım, BİST’de zaman zaman kar realizasyonları yaşanmasının olağan ve sağlıklı olacağını düşündüğünü açıkladı

A+A-

Şeker Yatırım bugün yayınladığı notta seçim sonrası dönemde önemli bir düzeltme gerçekleştirmeden %80’e yakın yükseliş kaydeden BİST’de zaman zaman kar realizasyonları yaşanmasının olağan ve sağlıklı olacağını düşündüklerini yazdı.

Şeker Yatırım'ın 11 Eylül 2023 günlük bülteni şöyle:

BİST:

Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan BİST100 endeksi, 8.398 seviyesinde rekor tazeledikten sonra zayıflayarak günü %0,15 düşüşle 8.325,30 seviyesinde tamamladı. Bankacılık Endeksi %0,03 sınırlı pozitif eğilimle günü tamamlarken Sınai Endeks %0,32 geriledi. Haftalık bazda ise BİST100 %3,34 yükselirken Sınai Endeks % 3,07 yükseldi ve Bankacılık endeksi %10,45 yükselişle pozitif ayrıştı. BİST’de yurt dışı yerleşikler üç haftalık satış sonrası tekrar alıcılı pozisyonlarına dönerken, hem yabancı hem yurt içi yatırımcı ilgisi BİST’i desteklemeyi sürdürüyor. OVP’de de ortaya konan yüksek enflasyonun süreceği beklentisi ve negatif reel faiz politikası korunduğu sürece yerli yatırımcı ilgisinin, ortodoks politikalara geçiş ve normalleşme sürdükçe yabancı yatırımcı ilgisinin sürmesini bekleriz. Ayrıca, kısa vadede Mehmet Şimşek’in 19 Eylül’de ABD’de yabancı yatırımcılarla yapacağı görüşme endeksteki yükseliş için motivasyon kaynağı olmaya devam edebilir. Ancak, seçim sonrası dönemde önemli bir düzeltme gerçekleştirmeden %80’e yakın yükseliş kaydeden BİST’de zaman zaman kar realizasyonları yaşanmasının olağan ve sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

Global risk alma iştahındaki zayıf görünüm devam ediyor. Majör borsalar geçen haftayı %1-2 arasında değişen düşüşlerle tamamladı. Yükselen petrol fiyatlarının enflasyona neden olabileceği beklentisi ve zayıf gelen ekonomik veriler risk alma iştahının zayıf seyretmesine neden oluyor. Bu sabah ABD vadelileri ve Alman DAX vadelisi alıcılı, Asya endeksleri ise karışık seyrediyor. Yurt içinde, VIOP-30 endeksi akşam seansını % 0,22 sınırlı yükselişle tamamladı. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ancak yükseliş eğiliminin kar satış fırsatı olarak kullanılarak dalgalı seyir oluşması beklenmektedir. 

İlgili Haberler