Şeker Yatırım: Düşüşler alım fırsatı

Şeker Yatırım: Düşüşler alım fırsatı

Şeker Yatırım: Bugün borsa için pozitif beklenti içindeyiz.. Ancak olası düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

A+A-

Şeker Yatırım günlük bülteni şu şekilde

Dün güne hafif pozitif eğilimle başlangıç yapan BİST100 endeksi, gün boyunca dalgalandı ve kapanışa yakın artan alımlarla günü %1,16 yükselişle 8.236,14’den tamamladı. Bankacılık Endeksi %3,93, Sınai Endeks %0,80 yükseliş kaydetti. BİST seçim sonrası dönemde güçlü yerli yatırımcı ilgisi ve son dönemde momentum kaybetse de yabancı alımları sayesinde önemli bir düzeltme gerçekleştirmeden %80’e yakın yükseliş kaydetti.

Yüksek enflasyon ve negatif reel faiz ortamının bir süre daha devam edeceği beklentisi ve rasyonel politikalara geçiş sonrası yabancı yatırımcı ilgisinin orta vadede devam edeceği beklentisi, BIST için pozitif katalizör olmaya devam ediyor. Ancak, son üç haftada görülen yabancı çıkışlarının devam etmesi durumunda BIST’teki yükselişin momentum kaybedebileceğini ancak TL mevduat faizlerinde tatmin edecek bir yükseliş gerçekleşmedikçe düşüşlerin alım fırsatı olarak kullanılacağını düşünüyoruz. Ayrıca, kısa vadede ise bugün saat 14:00’da açıklanması beklenen orta vadeli plan ve Mehmet Şimşek’in 19 Eylül’de ABD’de yabancı yatırımcılarla yapacağı görüşme endeksteki yükseliş için motivasyon kaynağı olmaya devam edebilir.

Global majör borsalarda küresel ekonomik verilerin zayıflamaya işaret etmesi risk iştahı üzerinde baskıyı artırmaya devam ediyor. Dün ABD ve Avrupa endeksleri günü düşüşlerle tamamlarken bu sabah vadelilerde de satıcılı seyir sürüyor, Asya borsaları ise karışık seyrediyor. Yurt içinde, VIOP-30 endeksi akşam seansını yatay pozitif eğilimle tamamladı.

Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılarak yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir.

İlgili Haberler