รรงรผncรผ รงeyrek bilanรงosunda beklentilerin รผzerinde net kar aรงฤฑklayan TSKB iรงin ลeker Yatฤฑrฤฑm hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti. ลeker Yatฤฑrฤฑm’ฤฑn TSKB deฤerlendirmesi ลรถyle:
TSKB 3ร22 solo finansal sonuรงlarฤฑnda beklentilerin รผzerinde ve yeni rekor yรผksek seviyede 1,123 milyon TL net kar aรงฤฑkladฤฑ. (รeyreksel bazda %23 artฤฑล). Aรงฤฑklanan net kar rakamฤฑ bizim 1,058 milyon TL olan beklentimizin ve 1,065 milyon TL olan piyasa beklentisinin %6 ve %5 รผzerinde gerรงekleลmiล oldu.
Bankanฤฑn 9 aylฤฑk karฤฑ 2,644 milyon TL olup geรงen yฤฑla gรถre %242 artarak %42,5 ortalama รถzkaynak karlฤฑlฤฑฤฤฑna iลaret etmektedir. (Bรผtรงe: >%40).
Marjlarda devam eden toparlanma, รผcret ve komisyon gelirlerinde yฤฑllฤฑk bรผtรงe รผstรผ performans, 329 milyon TL ticari kar, kredi karลฤฑlฤฑklarฤฑnda devam eden artฤฑล ve faaliyet giderlerde sert artฤฑล รงeyreฤin ana unsurlarฤฑ olarak รถne รงฤฑkmaktadฤฑr.
Banka yรถnetimi 2022 yฤฑlฤฑ iรงin operasyonel bรผtรงesinde deฤiลikliฤe gitmemiลtir. YP Krediler: Daralma, Net faiz marjฤฑ (dรผzeltilmiล): >%6, รcret ve komisyon gelirleri: %80, Faaliyet giderleri: ortalama Tรผfe, Kredi riski maliyeti: 250 baz puan, TGA oranฤฑ: %3, รzkaynak karlฤฑlฤฑฤฤฑ: >%40. 3ร22 finansal sonuรงlarฤฑnฤฑn aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan hisse รผzerinde pozitif bir etki bekliyoruz.
2022-2025 net kar beklentilerimizi ortalama %50 yukarฤฑ yรถnlรผ revize etmemiz sebebiyle 3,15 TL olan hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ 4,60 TL olarak revize ediyoruz. Yeni hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑn %55 artฤฑล potansiyeli bulunmaktadฤฑr. โALโ tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2022T 2,1x F/K ve 0,8x F/DD รงarpanlarฤฑyla ve %44,7 ortalama รถzkaynak getirisiyle iลlem gรถrmektedir.
Marjlarda devam eden toparlanma. Yฤฑllฤฑklandฤฑrฤฑlmฤฑล net faiz marjฤฑ yฤฑl sonuna gรถre 250 baz puan toparlanarak %6,5 seviyesine yรผkselmiลtir (Bรผtรงe beklentisi: %6). Bankanฤฑn Tรผfe endeksli kaฤฤฑtlarฤฑ deฤerlemede kullandฤฑฤฤฑ oranฤฑ %66,5 seviyesinden %80,8 seviyesine yรผkseltmesi gelirler %41 artฤฑล gรถstermiล, swap maliyetleri ise %70 gerilemiลtir.ย
Net รผcret ve komisyon gelirlerinde bรผtรงe รผstรผ performans.
2ร22โdeki %61 seviyesindeki son derece kuvvetli artฤฑลฤฑ takiben, รผcret ve komisyon gelirleri รงeyreksel bazda %28 gerilemiลtir. Yฤฑllฤฑk artฤฑล oranฤฑ ise %135 seviyesindedir ve %80 olan bรผtรงe beklentisinin bir hayli รผzerinde gerรงekleลmiลtir. TGA rasyosu %3,1 seviyesindedir. (Bรผtรงe: %3). TGA rasyosu 20 baz puan azalarak %3 ,1 seviyesine gerilemiลtir. 2. ve 3. aลama karลฤฑlฤฑk oranlarฤฑ 2,3 puan ve 18,40 puan artarak %22,7 ve %81,1 seviyesine yรผkselmiลtir. Kur etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล kredi riski maliyeti ise 189 baz puandฤฑr. (Bรผtรงe: <250 baz
puan).
ย







