Şeker Yatırım Viop bülteni - 13 Eylül 2023

Şeker Yatırım Viop bülteni - 13 Eylül 2023

Endeks kontratının güne pozitif eğilimle başlaması, tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılarak dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir.

A+A-

Şeker Yatırım Viop bülteni - 13 Eylül 2023

Yatay eğilimle başlangıç yapan VIOP-30 endeks kontratı dalgalı seyrettiği günü %0,76 düşüşle 8.858,75’den (uzlaşma) tamamladı. Endeks kontratı akşam seansını 8.871,50’den tamamladı.

BIST’te kısa vadeli güçlü ralli sonrası yükseliş momentum kaybederken, endekste sınırlı da olsa kar satışları yaşanması beklenmektedir. Kısa vadede endekste tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılarak kar satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak yüksek enflasyon ve yüksek negatif reel faiz ortamının uzun bir süre daha devam edecek olması nedeniyle endekste kar satışları yaşansa da orta vade için belli seviyelerde düşüşlerin alım fırsatı olarak kullanılacağını düşünüyoruz.

Mehmet Şimşek’in 19 Eylül’de ABD’de yatırımcılarla yapacağı görüşme pozitif beklentileri canlı tutarak kar satışlarının sınırlı kalmasını ve düşük momentumla da olsa yükselişin devamını sağlayabilir. Global risk alma iştahındaki zayıf seyir devam ederken, majör borsalar günü düşüşlerle tamamladı. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE enflasyon verisinin beklentilerden yüksek gelmesi başta ABD borsaları olmak üzere satış baskısının güçlenmesine neden olabilir.

Kısa vadede Fed faiz kararına kadar majör borsalar ile riskli varlıklardaki dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri sınırlı negatif eğilimle seyrediyor. Asya borsalarında satıcılı seyir var. Endeks kontratının güne pozitif eğilimle başlaması, tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılarak dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir.