ลekerbank’ฤฑn yรผzde 19.37’sini elinde bulunduran Samruk-Kazyna fonu paylarฤฑnฤฑ Kazkommertsbank’a satmak iรงin anlaลtฤฑ. Satฤฑล iลlemi sonrasฤฑnda Kazkommertsbankโฤฑn toplam dolaylฤฑ payฤฑ yรผzde 30.28’e yรผkselecek.
Kazaklar, bรถylece yรผzde 35.44 payฤฑ olan Munzam sandฤฑฤฤฑ ardฤฑndan ikinci bรผyรผk hissedar konumuna ulaลacak. Satฤฑล bedeli hisse devir iลlemi tamamlanฤฑnca aรงฤฑklanacak.
Konuyla ilgili banka tarafฤฑndan KAP’a yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลรถyle denildi:
Milli Servet Fonu “Samruk-Kazyna” JSC’ye ait olan (“SK”) ลekerbank T.A.ล. sermayesinin %19,37’sini temsil eden 224.353.416,49 ลekerbank T.A.ล. hissesinin, “Kazkommertsbank” JSC (“KKB”) tarafฤฑndan satฤฑn alฤฑnmasฤฑna iliลkin Hisse Satฤฑnalma Anlaลmasฤฑ (“HSA”) 30 Aralฤฑk 2015 tarihinde imzalanmฤฑลtฤฑr.
HSA’ya gรถre, satฤฑล sรผreci (hisselerin devri ve รผcretin รถdenmesi) Bankanฤฑn diฤer รงoฤunluk ortaฤฤฑ ลekerbank T.A.ล. Personeli Munzam Sosyal Gรผvenlik ve Yardฤฑmlaลma Sandฤฑฤฤฑ Vakfฤฑ’yla (SEMVAK) yapฤฑlmฤฑล olan mevcut Pay Sahipleri Anlaลmasฤฑ ลartlarฤฑna uyulmasฤฑ, gerekli kurullarฤฑn kararฤฑ ve ilgili hรผkรผmet otoritelerinden alฤฑnacak olan izinler dahil olmak รผzere gereken koลullarฤฑn gerรงekleลmesi รงerรงevesinde yรผrรผtรผlecektir. Satฤฑล bedeli hisse devir tarihinde belirlenecektir.”







