Şekere seçimden sonraki dokuzuncu zam da geldi

Şekere seçimden sonraki dokuzuncu zam da geldi

Türkşeker, KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4,2 oranında yeni bir zam daha yaptı

A+A-

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) şekere seçimden sonra dokuzuncu zammı yaptı. Mayıs'tan bu yana şekere dokuz kez zam yapan Türkşeker, KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4,2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 TL'ye yükseltti.

Kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023'te sona ereceğini duyuran Türkşeker, yüzde 4,2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı.

Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre; Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos'ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibarıyla toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL'den satılacağı anlaşılıyor. Bu da aslında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış oldu. Yani 8 Mayıs'ta 18,5 TL bandındaki şekerin fiyatını eylül başında 27 TL'ye çıkaracak olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yaptı.

Kayseri Şeker hisseleri yükseliyor

Halka açılmalarda taan tavan özelliğini ilk bozan ve halka arz sonrası ilk hafta en kötü performansı gösteren Kayseri Şeker'in hisseleri ise seçimden sonra en çok değer kazanan hisseler arasına girdi. Kayseri Şeker hisseleri son üç ayda yaklaşık yüzde 200 değer kazandı

Etiketler : , ,
İlgili Haberler