iPhone'a seslenerek Tesla araç kapılarını kapatmak artık mümkün

iPhone'a seslenerek Tesla araç kapılarını kapatmak artık mümkün

Tesla'nın iOS uygulamasına gelen yeni güncellemesi sonrası kullanıcılar Siri'den araçlarının kapıları kilitlemesini istemesini sağlıyor.

A+A-

Tesla'nın iOS uygulaması için yayınladığı son güncelleme, Apple'ın Kestirmeleri için destek ekleyerek sürücülerin sadece Siri'ye sorarak araçlarına çeşitli komutları yerine getirme talimatı vermelerini sağladı. Sürüm 4.24.0'a yapılan güncelleme Cumartesi günü App Store'da yayınlandı ve Tesla'nın kendisi tarafından sakin bir havada karşılandı. Değişiklik tek bir cümleyle listeleniyor: "Apple Kısayollar uygulamasından araç kontrollerinize ve klimanıza erişin."

Tesla uygulaması daha önce araç sahiplerine iPhone'ları aracılığıyla araçları üzerinde uzaktan gerçekleştirebilecekleri birçok farklı eylem sunuyordu. Siri Kısayolları desteğinin eklenmesiyle Tesla North, sürücülerin artık uygulamaya manuel olarak erişmek yerine iPhone veya Apple Watch ile "Hey Siri" komutunu kullanarak birçok eylemi gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Siri Kestirmelerinin çalışabileceği komutların listesi Tesla'nın kilidini açma ve kilitleme, bagajı açma ve kapatma, şarj portunu açma ve şarjı başlatma ve durdurmayı içeriyor. Siri ayrıca Nöbetçi Modu ve Köpek Modu'nun yanı sıra diğer birçok temel işlevi etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için de kullanılabilir.

Siri Kısayolları desteğinin eklenmesi, Tesla'nın Apple'ın cihaz ekosistemine uyum sağlamak için yaptığı en son hamle.

Aralık ayında, Apple Music desteği tatil yazılım güncellemesinin bir parçası olarak Tesla otomobillerine sunuldu. Bu arada Temmuz ayında, iOS uygulamasındaki kod parçacıkları AirPlay desteğinin otomobil üreticisi tarafından test edildiğini gösteriyordu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler