Sert geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli

Sert geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli

Şeker Yatırım, Borsa İstanbul'da artan yabancı ilgisi nedeniyle sert çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi önerisinde bulundu

A+A-

Şeker Yatırım günlük bülteninde bankacılık hisselerine ve yabancı yatırımcı ilgisine dikkat çekiyor. Bankacılık  hisselerinde kar realizasyonun olağan olduğu belirtilen bültende yabancı yatırımcıların ilgisinin sürdüğü belirtiliyor

Şeker Yatırım 16 Ocak 2024 bültenin detayları;

 Haftanın ilk işlem gününe pozitif eğilimle başlayan BİST100 endeksi, gün boyu dalgalanmasına karşın pozitif seyrini koruyarak günü %0,72 yükselişle 8.044,02 seviyesinde tamamladı. Sınai Endeks %1,10 değer kazanırken Bankacılık Endeksi % 1,48 düşüş kaydetti. Bankacılık Endeksi yıl başından bu yana %20 üzeri değer kazanırken kar realizasyonu yaşanmasını olağan ve sağlıklı buluyoruz. 

Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde geri çekilmeler yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılarak yükseliş eğiliminin korunmasını bekliyoruz.

Bununla beraber CDS’de geri çekilme, rasyonel politikaların kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi ve yabancı yatırımcı ilgisi sürdükçe sert geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Sanayi hisselerinde ise enflasyon muhasebesine ilişkin belirsizlikler ve iç talebin düşeceğine yönelik endişelerin baskısını sürdüreceğini düşünüyoruz.

BİST genelinde ise alternatif getiri araçlarının yüksek getiri potansiyeli ve hisse senedi kredi faizlerinde yükseliş yatırımcı ilgisini sınırlandırıyor. Ancak, mevduat faizlerinde zirve seviyelerin görülmesi ve artan yabancı ilgisi nedeniyle orta vadede sert geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesini bekliyoruz.

Global piyasalarda risk iştahı hafta başında karışık bir seyir izledi. ABD ve Asya endekslerinin geneli günü yükselişlerle tamamlarken Avrupa borsaları satıcılı seyretti. Bu sabah ABD vadelileri, Alman DAX vadelisi ve Asya endekslerinin geneli satıcılı seyrediyor.

 

 

İlgili Haberler