Sert yükselişle açılan BIST 100 kayıpla kapandı

Sert yükselişle açılan BIST 100 kayıpla kapandı

Haftaya Fitch'in kredi notu artırımı ile yükselişle başlayan borsa kayıpla kapandı

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu beklenmedik düzeyde artırmasının ardından ilk işlem gününe sert yükselişle başlayan borsa günü kayıpla tamamladı. 

BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre 23,50 puan kayıpla yüzde 0,26 değer kaybederek 9.131,82 puandan tamamladı. Haftanın ilk işlem gününde toplam işlem hacmi 106,7 milyar lira oldu. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,33, holding endeksi yüzde 0,93 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,95 ile tekstil deri, en çok gerileyen ise yüzde 4,55 ile iletişim oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya negatif seyirle başladığını belirtti.

Yarın yurt içinde ödemeler dengesi ve sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD'de ve Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ABD'de hazine bütçe dengesi, Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), İngiltere'de işsizlik oranının takip edileceğini dile getiren analistler, ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin ABD Merkez Bankasının (Fed) bundan sonraki politikalarına ilişkin ipucu verebileceğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.500 puanın direnç, 9.100 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler