Shell hisseleri Londra Borsası'nda rekor seviyeyi gördü

Shell hisseleri Londra Borsası'nda rekor seviyeyi gördü

Shell hisselerinin değeri, şirketin petrol ve gaz işine daha güçlü bir şekilde odaklanmasıyla Londra Borsası'nda rekor seviyeye yükseldi.

A+A-

Shell Plc hisse senetlerinin değeri, artan enerji fiyatları ve yeni CEO'nun ana petrol ve gaz işine daha güçlü bir şekilde odaklanmasının yatırımcıları cezbetmesiyle rekor seviyeye ulaştı.

Şirketin hisseleri bugün Londra'da 2.758 peniye kadar yükselerek üç yıl önceki 878,3 penilik pandemi döneminin en düşük seviyesinden üç kat artış gösterdi.

Fiyatlardaki toparlanma Shell'in farklı liderler yönetiminde gerçekleştirdiği bir dizi stratejik hamlenin ardından geldi. Covid-19 salgını sırasında petrol ve gaz fiyatları çökerken, dönemin İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden şirketin kar payını üçte iki oranında azalttı, daha temiz enerji türlerine geçişi hızlandırdı ve 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma sözü verdi.

Şirketin başındaki halefi Wael Sawan, yüzyılın ortasındaki karbon hedefini korudu ancak şirketin yatırımlarının daha büyük bir kısmını petrol ve gaza yönlendiriyor. Sawan, performansa ve mali disipline "acımasızca" odaklanarak daha yüksek getirilerle yatırımcıları kazanmaya çalışıyor.

İlgili Haberler