Siemens iki iştirakini elden çıkarıyor

Siemens iki iştirakini elden çıkarıyor

Posta işini 1.31 milyar dolara Hambur merkezli Körber'e satacak olan Siemens, Valeo le yarı yarıya ortak olduğu eAutomotive iştirakindeki payını da ortağına devredecek.

A+A-

Siemens AG, lojistik kanadının posta ve paket bölümünü Körber AG'ye satmakta anlaştı. Bu satışın şirketin portföyünü düzene sokmak ve yazılım konusunda ilerlemek için atılan en son adım olduğu belirtildi. Alman mühendislik devi, bu takvim yılında tamamlaması beklenen anlaşmayla birimi Körber'e 1,15 milyar euroya (1,31 milyar dolar) satmayı kabul ettiğini bildirdi.

Hamburg merkezli Körber, mektupları ve paketleri ayırmak için ekipman üreten birimin entegre edileceği bir tedarik zinciri teknolojisi bölümü işletiyor. Satış, şirketlerin pandemi sırasında online alışverişteki ani artışla başa çıkmak için lojistik harcamalarını artırdığı bir zamanda gerçekleşti.

Limanlarda ve sınıflandırma ofislerinde koronavirüs salgınları nedeniyle personel devamsızlıkları da teslimat gecikmelerine yol açarak şirketleri gelecekteki aksama olasılığını azaltmak için otomasyon yatırımlarına yönlendirdi.

"Valeo Siemens e-Automotive"deki payını da satıyor

Siemens, Alman şirketinin karını yaklaşık 300 milyon Euro (342.60 milyon dolar) artıracak bir anlaşmayla Valeo Siemens eAutomotive ortak girişiminden de çıkıyor. Siemens, % 50 hissesini, işi enerji aktarma organı iş grubuna entegre edecek olan Valeo'ya satacağını açıkladı.

Siemens, 2022 mali yılının ikinci çeyreğinde yaklaşık 300 milyon euroluk olumlu kar etkisinin kaydedileceğini ve anlaşmanın Temmuz 2022'de tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.