Hakim ve Savcฤฑlar Yรผksek Kurulu (HSYK) โFutbolda ลikeโ iddialarฤฑna iliลkin davaya bakan hรขkim ve savcฤฑlar hakkฤฑnda inceleme baลlattฤฑ.
3 Temmuz 2011’de futbolda ลike iddialarฤฑyla baลlatฤฑlan soruลturma sonrasฤฑnda ลike iddialarฤฑ รผzerine dava aรงฤฑldฤฑ. Kapatฤฑlan Terรถrle Mรผcadele Kanunu’nun 10. maddesiyle gรถrevli ฤฐstanbul 16. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesi, Aziz Yฤฑldฤฑrฤฑm, Olgun Peker, Serdal Adalฤฑ ve Tayfur Havutรงu’nun da aralarฤฑnda bulunduฤu 85 sanฤฑk hakkฤฑnda รงeลitli hapis cezalarฤฑ verdi.
Cezanฤฑn onanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Aziz Yฤฑldฤฑrฤฑm, Olgun Peker, ฤฐlhan Yรผksel Ekลioฤlu, Abdullah Baลak, Ahmet รelebi ve Selim Kฤฑmฤฑl, 6526 sayฤฑlฤฑ Terรถrle Mรผcadele Kanunu’nda yapฤฑlan deฤiลikliฤi gerekรงe gรถsterip yeniden yargฤฑlanma ve infazฤฑnฤฑn ertelenmesini talep etti.
Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014’te tamamlayan Yargฤฑtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yฤฑldฤฑrฤฑm ve Olgun Peker’in de yer aldฤฑฤฤฑ bazฤฑ sanฤฑklarฤฑn cezasฤฑnฤฑ onarken, diฤerlerini bozdu. Yargฤฑtay’ฤฑn kararฤฑ รผzerine dava dosyasฤฑ, 2 Mayฤฑs 2014’te ฤฐstanbul 13. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesine gรถnderildi.
ฤฐstanbul 13. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesi, baลvuru รผzerine, Aziz Yฤฑldฤฑrฤฑm’ฤฑn da aralarฤฑnda bulunduฤu 6 kiลinin yeniden yargฤฑlanmasฤฑna ve infaz iลlemlerinin geri bฤฑrakฤฑlmasฤฑna hรผkmetti. Trabzonspor ve Bucaspor’un bu karara itirazlarฤฑ ise reddedildi.
Davanฤฑn yeniden gรถrรผldรผฤรผ ฤฐstanbul 13. Aฤฤฑr Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015’te verdiฤi ara kararla, 6 sanฤฑklฤฑ yeniden yargฤฑlama dosyasฤฑ ile Yargฤฑtay’dan bozulan Sivasspor Kulรผbรผ Baลkanฤฑ Mecnun Otyakmaz, eski Beลiktaลlฤฑ yรถnetici Serdar Adalฤฑ, Fenerbahรงeli yรถnetici ลekip Mosturoฤlu’nun da aralarฤฑnda bulunduฤu 31 sanฤฑฤฤฑn yargฤฑlandฤฑฤฤฑ davanฤฑn bu davayla birleลtirilmesine karar verdi.
9 Ekim 2015’te, Aziz Yฤฑldฤฑrฤฑm’ฤฑn yanฤฑ sฤฑra Fenerbahรงe yรถneticileri ฤฐlhan Ekลioฤlu ve ลekip Mosturoฤlu, Sivasspor Baลkanฤฑ Mecnun Odyakmaz, futbolcular ฤฐbrahim Akฤฑn ile Korcan รelikay, Beลiktaล eski yรถneticisi Serdal Adalฤฑ ve Beลiktaล eski Teknik Direktรถrรผ Tayfur Havutรงu hakkฤฑnda da tรผm suรงlamalardan beraat kararฤฑ verildi.







