Simitçi, kahveci derken postacı da borsaya geliyor!

Simitçi, kahveci derken postacı da borsaya geliyor!

PTT’nin iştiraki olan PttAVM’nin yüzde 15’inin halka arz edilmesinin planlandığı açıklandı

A+A-

Borsa İstanbul'da halka arz furyası devam ediyor. Türkiye Varlık Fonu’na devredilen PTT’de, halka arz hazırlığı yapıldığı açıklandı. PTT’nin iştiraki olan PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi planladıklarını açıklayan PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gerekli başvuruyu yaptıklarını söyledi.

PTT iştiraki olan PttAVM’nin halka arz kararını katıldığı bir televizyon programında duyuran PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, “PttAVM’yi halka arz edip buradan elde edeceğimiz gelirleri yine depo kurma ve PttAVM’ye yapacağımız yatırımlara harcamayı düşünüyoruz. Halka arz çalışmaları iki yıldır var, önümüzdeki aylar içerisinde kararımızı alacağız. Şu anda SPK ile görüşme halindeyiz, başvurumuzu yaptık. PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi düşünüyoruz. PTT, Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile birlikte oturup bunlara karar vereceğiz” dedi.

“Katar’da iş birliği içinde e-ticaret sitemiz var”

PttAVM’nin 2011 yılında Türkiye’nin ilk ve tek pazaryeri olarak kurulduğunu kaydeden Gülten, şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda ürün adedimiz ve üye sayımız milyonlarla ifade ediliyor. Türkiye’deki satıcıların ürünlerini dünyanın her yerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Yani bir günde dükkanın önünden geçen yüz kişiye hitap eden bir esnafımız şu anda milyarlarca insanın önüne çıkabilecek bir potansiyele sahip. Biz de PttAVM’de yaptığımız yatırımlarla bunu geliştirdik. Şu anda Katar’da bu ülkenin Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitemiz var. Sadece Katar Postası ile kalmadık dünyanın bütün Posta İdareleri ‘bu işi nasıl başardınız, nasıl yapıyorsunuz’ diye sunumlar almak istiyor.”

Etiketler : ,
İlgili Haberler