Singapur, Türkiye'den yumurta ithalatına başlıyor

Singapur, Türkiye'den yumurta ithalatına başlıyor

Türkiye'nin, yumurta ihracatının yüzde 70'ini ithal eden Singapur'a yumurta satışı onaylandı

A+A-

Singapur Gıda Ajansı (SFA) 8 Eylül Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin Singapur'a tavuk yumurtası ihraç edebilecek ülke olarak onaylandığını duyurdu. 

SFA'dan yapılan açıklamada, "Böylece 2019 yılında Singapur'a kabuklu tavuk yumurtası ihraç etmek üzere akredite olan ülke ve bölge sayısı 12'den 19'a yükseldi" denildi.

SFA yaptığı açıklamada hiçbir ülkenin küresel gıda tedarikindeki belirsizliklerden muaf tutulamayacağını belireterek, "Dünya çapındaki yumurta kıtlığı durumu, benzeri görülmemiş bir kuş gribi salgını, tedarik zinciri sorunları ve artan yem ve yakıt maliyetlerinin bir sonucudur." söyledi.

SFA ayrıca tüketicileri, aksaklık durumunda gıda seçenekleri konusunda esnek davranarak kendi rollerini oynamaya davet etti. 

SFA, yeni gıda kaynaklarını keşfetmeye açık ve uyarlanabilir olmanın da Singapur'un gıda direncini arttırmaya yönelik bir adım olduğunu söyledi. 

Nisan ayında Singapur, Endonezya'dan Aralık 2022'de Brunei'den tavuk yumurtası ihracatını onaylamıştı. Halihazırda Singapur'un yumurta ihtiyacının  yaklaşık yüzde 70'i ithalat yoluyla karşılanıyor.

İlgili Haberler