Şişecam'ın SISE dünyanın en büyük cam ambalaj tesisinde bir fırın daha ateşlendi

Şişecam'ın SISE dünyanın en büyük cam ambalaj tesisinde bir fırın daha ateşlendi

Şişecam, Eskişehirdeki tesisinde bir fırının daha ateşlendiğini bildirdi

A+A-

Şişecam'ın, 5 fırın ve 24 hatla dünyanın en büyük cam ambalaj tesisi olan Eskişehir tesislerinde 145 Milyon Dolar yatırımla hayata geçirilen 5. fırını da ateşlendi. 

Şişecam'ın konu ile ilgili olarak KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

03/11/2021 tarihli açıklamamız ile kamuoyuna duyurulmuş olan, Eskişehir Cam Ambalaj tesisimizdeki 198 Bin Ton/yıl brüt üretim kapasiteli 5. fırınımız 28/03/2024 tarihinde ateşlenmiştir. Türkiye'de ve dünyada büyüyen cam ambalaj pazarında artan ürün ihtiyacına cevap verilebilmesi ve operasyonel verimlilik artışı hedeflerine yönelik olarak 145 Milyon Dolar yatırımla Eskişehir'de hayata geçirilen 5. fırın ile, Şişecam'ın cam ambalaj işkolunda Türkiye'de kurulu brüt üretim kapasitesi 3 tesiste faaliyet gösteren 13 fırın ile 1,9 Milyon Ton/yıl'a, küresel cam ambalaj brüt üretim kapasitemiz 3,3 Milyon Ton/yıl'a ulaşmıştır.

Bu yatırımız ile tek yerleşkede 5 fırın ve 24 hatla dünyanın en büyük cam ambalaj tesisi haline gelen Eskişehir tesisimizde, 127 kişiye ek istihdam sağlanacaktır.

Ayrıca, Eskişehir Cam Ev Eşyası tesisimizdeki soğuk tamirin 28/03/2024 tarihinde yaklaşık 29 Milyon Dolar yatırım ile tamamlanması sonrası, Eskişehir'deki cam ev eşyası işkolu brüt üretim kapasitemiz yaklaşık 190 Bin Ton/yıl'a ulaşmıştır. Cam ev eşyası işkolundaki yeni yatırımımız ile 246 kişiye ek istihdam sağlanacaktır.

Bu yatırımlar sonucunda, Şişecam'ın Eskişehir tesisi, cam ambalaj ve cam ev eşyası iş kollarında yaklaşık konsolide 1 Milyon Ton/yıl brüt kapasiteye ulaşarak, dünyanın tek yerleşkede en büyük entegre cam üretim noktası haline gelmiştir.

İlgili basın bültenini ekte kamuoyunun bilgisine sunarız.

İşbu açıklamamız ile açıklamamızın İngilizce çevirisi arasında herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."

Etiketler : , ,
BIST şirketleri ne kadar temettü (kar payı) dağıtacak

BIST şirketleri ne kadar temettü (kar payı) dağıtacak

Borsa İstanbul'da hisse sahiplerine en çok kar payı dağıtacak şirketler

Deniz Yatırım 4 hisse için AL önerisi verdi

Deniz Yatırım 4 hisse için AL önerisi verdi

Deniz Yatırım, MGROS, TCELL, KORDS ve MPARK hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

16 aracı kurumdan 8 hisse önerisi

16 aracı kurumdan 8 hisse önerisi

16 aracı kurum 8 hisse için hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti

İş Yatırım, aracı kurumların BIST 100 içinde en çok önerdiği 17 hisseyi

İş Yatırım, aracı kurumların BIST 100 içinde en çok önerdiği 17 hisseyi

BIST 100 hisseleri içinde en çok AL önerisi verilen hisse senedi, 24 kurumun AL önerisi verdiği BIMAS Bim Birleşik Mağazalar hisse senetleri oldu

İlgili Haberler