Şişecam'ın yeni üretim tesisi projesine ÇED'den yeşil ışık

Şişecam'ın yeni üretim tesisi projesine ÇED'den yeşil ışık

Şişecam'ın düzcam ve buzlucam üretimi tesisi projesi ile ilgili olarak "ÇED olumlu" kararı verildi.

A+A-

Şişecam tarafından yapılması planlanan Düzcam ve Buzlucam Üretim Tesisi Projesi ile ilgili olarak "ÇED Olumlu" kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"MERSİN ili TARSUS, ilcesi Tarsus Organize Sanayii Bölgesi, 31 ada, 1 parsel sınırları içerisinde, TÜRKİYE ŞİŞE ve CAM FABRİKALARI A.Ş. DÜZCAM MERSİN FABRİKASI ŞUBESİ tarafından yapılması planlanan Düzcam ve Buzlucam Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; MERSİN Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler