Sabancı Holding'ten halka arz açıklaması

Sabancı Holding'ten halka arz açıklaması

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, yaptığı son açıklamada Enerjisa üretim tarafı için şu anda halka arz planlarının bulunmadığını dile getirdi.

A+A-

Davos Zirvesi’nde Bloomberg HT yayınına katılan Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, şirketin halka arz planları ve enerji sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Zaimler, Davos 2023’ün konusunun “Parçalanmış bir dünyada iş birliği” olduğunu vurguladığı konuşmasında, dünyanın mevcut durumdan vazife çıkararak dönüşüm yapmaya çalıştığını söyledi.

Bütün ülkelerin önce arz güvenliğini sağlamaya çalıştığını belirten Zaimler, “Yenilenebilir enerji potansiyelini daha hızlı devreye sokmalıyız.” dedi.

Enerji sektöründe küresel olarak yaşanan son gelişmelere değinen Zaimler, Almanya’da artan enerji maliyetinin fiyatlamalara yansıdığını ve Almanya’da farklı olarak enerjide ihtiyaç sahiplerinin direkt desteklediğini söyledi. Türkiye’deki keşfedilen doğal keşiflerinin enerji sektörüne etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zaimler, “Gaz keşifleri çok önemli ama daha büyük resmi bugün değiştirecek keşifler değil.” ifadelerini kullandı.

Zaimler, Enerjisa’nın stratejik ve halka arz planları hakkında yaptığı açıklamada, “Yenilenebilir enerjinin portföy payını yüzde 60'a çıkarmak için planımız hazır. Enerjisa üretim tarafı için şu anda halka arz planımız yok.” dedi.

İlgili Haberler