SMRTG, SAHOL, EKGYO, GEREL, GENIL, CONSE,BYDNR,AKSGY hakkında son dakika haberleri

SMRTG, SAHOL, EKGYO, GEREL, GENIL, CONSE,BYDNR,AKSGY hakkında son dakika haberleri

10 Ekim 2023 tarihinde KAP'a gelen haberlere göre, borsada işlem gören şirketlerin öne çıkan açıklamaları şunlardır

A+A-

10 Ekim 2023 tarihinde KAP'a gelen haberlere göre, borsada işlem gören şirketlerin öne çıkan açıklamaları şunlardır:

AKSGY: Şirket, sınırlı sorumlu ortak olduğu WMG London Developments L.P.'nin ortaklarından olan yabancı bir şirketin WMG London Developments L.P.'deki %36,92 oranındaki ortaklık paylarının tamamının 170.910 Sterlin bedel karşılığında AKSGY tarafından satın ve devir alınmasına karar verdi. Bu işlem, şirkete İngiltere'de gayrimenkul portföyü kazandıracak ve yurt dışı faaliyetlerini genişletmesine katkı sağlayacaktır.

BYDNR: Şirketin %100 bağlı ortaklığı APZ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kırmızı et işleme ve tereyağı üretimi tesisinin inşasına yönelik olarak, inşaat firması ile 09.10.2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Bu sözleşme, şirketin gıda sektöründeki faaliyetlerini genişletmesine katkı sağlayacaktır.

CONSE: Şirketin %100 bağlı ortaklığı tarafından, güneşe dayalı yardımcı kaynak kurulu gücünün 1,8 MW'tan, 9,9 MW'a yükseltilmesi amacıyla EPDK'ya yapılan lisans tadil başvurusu uygun bulundu. Bu gelişme, şirketin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını artırmasına olanak sağlayacaktır.

EKGYO: Şirket, Ankara'da taşınmazların yer aldığı proje kapsamında revizyona gitti. 119 adet olan konut sayısı değişmeyecek ve 285 adet olan ticari ünite sayısı 238 adet olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatlarını aldı. Bu gelişme, şirketin projeden elde edeceği geliri artıracak ve yatırımcısına değer kazandıracaktır.

EMKEL: Şirket, yurt dışı bir şirket ile arasında iki ayrı bölge için sözleşme imzaladı. İtalya ve İspanya'da imzalanan toplam 2.332.340 Euro tutarındaki sözleşmeler kapsamında şirketin üretimi olan 610 adet Yüksek Gerilim Ölçü Transformatörü teslim edilecektir. Bu sözleşmeler, şirketin ihracat faaliyetlerinin artmasına katkı sağlayacaktır.

GENIL: Şirket, Azerbaycan'ın ilk ilaç üretim tesisinin kurulmasına yönelik daha önce imzalanan hissedarlık sözleşmesi uyarınca, GEN'in %66, AIC'nin %29, SIA Pharmaceutical LLC'nin ise %5 oranında hissedar olduğu bir şirket kurulacak ve kurulan bu şirket tarafından Azerbaycan'ın ilk ilaç üretim tesisi faaliyete geçirilecektir. Bu gelişme, şirketin yurt dışı faaliyetlerini genişletmesine ve yeni pazarlara açılmasına katkı sağlayacaktır.

GEREL: Şirketin Çaycuma Fabrikasının galvaniz ocağının delinmesi nedeniyle ilgili ocağın değiştirilmesi ve bakımının yapılabilmesi amacıyla galvaniz bölümü 10.10.2023 - 25.10.2023 tarihleri arasında üretim dışı olacaktır. Bu süre zarfında Çaycuma Fabrikası üretime kısmen devam edecektir. Bu gelişme, şirketin üretim faaliyetlerinde geçici bir düşüşe neden olacaktır.

SAHOL: Şirket, pay geri alım işlemleri kapsamında ağırlıklı ortalama 57,51 TL fiyatından toplam 500.000 adet geri alım yaptı. Böylece geri alınan payların toplamı 3.000.000 adede ulaştı. Bu gelişme, şirketin hissedarlarına olan güvenini artıracaktır.

SMRTG: Şirketin ana ortağı Smart Holding A.Ş.'nin yurt dışı kurumsal bir yatırımcıya plasman yoluyla sermayesinin %2'sine denk gelen payların satışını gerçekleştirdiğini açıkladı.. Satış fiyatı pay başına 67,00 TL'den gerçekleşti. Bu gelişme, şirketin sermayesini güçlendirecek ve büyümesini destekleyecektir.

İlgili Haberler