Soylu neden seçim gecesi TSK'ya zırhlı araçlarla hazır olun yazısı gönderdi

Soylu neden seçim gecesi TSK'ya zırhlı araçlarla hazır olun yazısı gönderdi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

A+A-

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. CHP’li Bakan, "Soylu'nun kendisiyle ilgili 5 tane ayrı suç duyurusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var. O kadar çok suç işledi ki" dedi.

Basın açıklaması için kameraların karşısına geçen CHP'li Bakan’ın, suç duyurularının içeriklerini şöyle açıkladı:

"Kendisiyle ilgili başından beri suçişleri bakanı diye söylüyoruz, aynı zamanda içişleri bakanlığını bir suç örgütü yönetir gibi, içişleri bakanlığı içinde bir yapılanma oluşturmuştur. Dolayısıyla Süleyman soylu suç örgütünü savcılığa şikâyet ediyorum. Basenimle ilgili bu güne kadar 4 defa savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler, ve hiç bugüne kadar bir suç duyurusunda bulunmadılar. Bu konularla ilgili sadece söylediler, polisi, jandarmayı korkutmak için. Ama biz kendisiyle ilgili savcılığa ayrı suç duyurusunda bulunduk. Geride 105 tane daha var. O kadar suç işledi ki! Bunlardan bir tanesi uyuşturucu operasyonunu bir canlı yayında ifşa etmekten dolayı. Uyuşturucu tacirlerine polisin yapacağı operasyonu önceden haber verdi. Alişan’ın çıktığı magazin programında, onunla ilgili suç duyurumuzdur, gizliliğin ihlali görevi kötüye kullanma.

Diğer yaptığımız suç duyurusu PAYEM, yani, polis amirleri giriş sınavında yapılan usulsüzlükle ilgili. Bu konuda basın mensuplarına soruşturma açmışlar. Bizim denetim görevimiz gereği yaptığımız işle ilgili. Payem soruları yıllardır açıklanmıyor. Bir internet sitesinde yayımlandı polis amirlerinin giriş sınavının bizim sorularımızla aynı diye. Bu da görevi kötüye kullanma suçunu teşkil etmekte.

Bir başka konu, biliyorsunuz grup başkanvekilimiz özgür özel de içişleri bakanlığının Twitter hesabının bir trol tarafından kullanıldığını söylemişti, bu da Soylu’nun ilgili istihbarat birimleriyle ilgili yaptığı ifşalar. Gafil muhbir olarak isimlendirilir bu insanlar. Bu içişleri bakanının yapmaması gereken bir şey.

Bir diğeri emniyet teşkilatına alınan, siber suçlarla mücadele birimin alınan trollerle ilgili. Kendisi 2016 yılından sonra 500 tane sonrasında da daha fazla insanı taşerondan kadroya alınırken, alınması gereken insanların yerine kendi belirlediği insanları alarak bir trol ordusu oluşturdu emniyetin içinde. Bu rol ordusu Türkiye Cumhuriyeti içindeki her şahsın, çünkü bu KİM uygulaması dahil tüm uygulamalara erişim hakkı vardır siberde çalışan insanların. Bu da  aynı şekilde görevi kötüye kullanma suçunun yanında devlet sırrından yararlanma ve devlet hizmetlerine sadakatsizlik suçunu oluşturmaktadır.

Son olarak benim şahsımla ilgili TV programlarına, yani benim bir milletvekili olarak denetim ve yasama görevi yapmamdan kaynaklı şahsımla ilgili attığı iftiralardan dolayı kamu görevlisine alenen hakaret, iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, görevi kötüye kullanma suçlarından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk."

"Asıl önemli konu GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyon"

Bakan, sözlerinin devamında, "Asıl önemli konuya geliyorum. Yani bu girişte, asıl önemli konu GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyondan bahsediyorum" diyerek, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği İzmir Valiliği'na gönderdiği yazıya dikkati çekti.

CHP'li Bakan, şunları kaydetti: 

"Bu gördüğünüz belge İzmir Valiliği İl Güvenlik Acil Durumlar Koordinasyonu yazısıdır. Bu ildeki GAMER’dir. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bir yazısı il valilikleri ordu komutanlıklarına gönderiyor. TSK’ya gönderiyor. TSK’dan ne istiyor GAMER? Söyleyeyim:

‘Oy verme günü öncesinde alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı hava ve hava araçlarının göreve hazır bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla valilerimizce gerek görülmesi halinde  TSSK’ya ait personel, zırhlı araç ve diğer  araçlardan istifa edilebileceği bildirilmiş olup kolluk birimlerine ve TSK’ya ait personel ile zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır bulundurulması.’

Savaşa mı gidiyoruz? Seçime mi gidiyoruz? Nedir bu TSK’nın zırhlı araçlarına, personeline bir seçim  sahtı mahalinde  GAMER, İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu? Sandık için görevlendirilen polislerimiz var. TSK’ya neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Hangi seçimde TSK zırhlı araçlarıyla hazır bekletildi? Ben milletvekili olarak soruyorum. Diyecek ki Soylu, Murat Bakan TSK içinde derin yapılanma içinde diyebilir. Biliyorsunuz yalan atmakta mahir. İçişleri Bakanlığı yanıt versin: TSK’ya ait zırhlı araç ve personelin hazır bulundurulmasına ilişkin iller iradesi genel müdürlüğünün yazısının gerekçesi nedir? Bu yazıyı neden yazdınız? 

Buradan valilere sesleniyorum, suça ortak olmayın. TSK’ya, şanlı şerefli ordumuza sesleniyorum, bu normal seçimdir, Türkiye’de seçimler her beş yılda bir olur, bu öyle bir seçimdir. Herkes oyunu kullanacak. Muhalefet partisi olarak biz genel başkanımız yarın halkımıza da sakin olması, seçim sonrasında sokağa çıkmamasını söyledi. Yani bu neyin hazırlığıdır? Valilerin emniyet müdürlüğüne jandarmaya TSK personeline bu konuda kanun dışı emirlere riayet etmemelerini; onların içişleri bakanlığına ya da herhangi birisine bağlılıklarının olmadığını, asıl bağlılıklarının TC anayasasına, kanunlarına ve millette bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler