S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq yerel bankacılık krizi gölgesinde nasıl açılacak?

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq yerel bankacılık krizi gölgesinde nasıl açılacak?

New York Borsası Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Kazanç Odaklı Bekleyişte

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri Çarşamba günü, şirketlerin kazanç raporları ve faiz indirimi olasılığı gölgesinde yatay bir seyir izledi. Borsada açılışın da yatay olması bekleniyor

Dow Jones Endeksi vadeli işlemleri %0,2 gerilerken, S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri Salı günkü kazançların ardından yatay seyretti

S&P 500 şirketlerinin üçte ikisinden fazlası kazançlarını açıkladı ve genel olarak beklentileri aşan sonuçlar ortaya çıktı. Ancak bazı sektörlerde zayıflık belirtileri de gözlemlendi.

Piyasa öncesi işlemlerde Alibaba (BABA) hisseleri, gelir hedefi ıskalanmasına rağmen 25 milyar dolarlık hisse geri alımı planı ile yükselişe geçti, ancak daha sonra geriledi. Eğlence devi Disney (DIS) ise ESPN'in Warner Bros. Discovery (WBD) ve Fox (FOXA) ile yeni bir spor yayın platformu için iş birliğine gideceğini açıkladı.

Yatırımcılar, Boston Fed'den Susan Collins ve Richmond Fed'den Tom Barkin de dahil olmak üzere dört Federal Rezerv yetkilisinin açıklamalarını bekliyor. Bu açıklamalar, erken faiz indirimi ihtimali hakkında ipuçları verebilir.

New York Community Bancorp (NYCB) ile ilgili endişeler ise bölgesel bankacılık ve emlak sektörlerini etkiledi. Moody's tarafından kredi notu "çöp" seviyesine düşürülen NYCB'nin hisseleri, Salı günkü %22'lik düşüşün ardından piyasa öncesi işlemlerde %2 daha değer kaybetti.

 

İlgili Haberler