S&P 500 dünkü rekor kapanış sonrası nasıl açılacak

S&P 500 dünkü rekor kapanış sonrası nasıl açılacak

New York borsasında dün S&P 500'ün rekor kapanışı ve endekslerdeki yükselişin ardından bugün piyasa öncesi işlemlerde daha yatay bir seyir izliyor

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri haftanın ortasında karışık görüntü verdi. Dow endeksi vadeli işlemleri %0,06 ile 23 puan, S&P 500 vadeli işlemleri %0,04 ile 2 puan yükseldi. Nasdaq 100 vadeli işlemleri ise %0,08 ile 14,5 puan geriledi. Vadeli işlem saatlerinde çoğu mega-cap büyüme ve teknoloji hissesinde hafif düşüşler görüldü.

Üretici fiyatları ve perakende satış rakamları gibi önemli göstergeler, Federal Rezerv'in faiz politikaları hakkında ipuçları sağlayacak.

Dün S&P 500 endeksi, Oracle'ın güçlü performansıyla ve biraz yüksek seyreden enflasyon verilerine rağmen yeni bir rekor kırdı. Bu durum, yakın gelecekte potansiyel faiz indirimleri umutlarını güçlendirdi.

Enflasyon, merkez bankasının %2 hedefinin üzerinde seyretse de, Fed'in 2024 yılı boyunca kredi koşullarını gevşetme beklentisi ve ekonominin dayanıklılığı yatırımcıları rahatlatıyor.

CME FedWatch Tool'a göre yatırımcılar, ilk faiz indiriminin Haziran ayında gerçekleşme ihtimalini %66 olarak öngörüyor. Mart 2022'den bu yana Fed, politika faizini 525 baz puan artırarak mevcut %5,25 - %5,50 aralığına getirdi.

UBS Global Wealth Management yatırım şefi Mark Haefele, ABD ekonomisinin seyri hakkında iyimserlik ifade ederek, "Şubat ayı TÜFE verileri sektörler arası dalgalı olsa da, ABD ekonomisinin iyi durumda olmaya devam ettiğine ve yumuşak bir inişe doğru ilerlediğine inanıyoruz" dedi.

Haftanın ilerleyen günlerinde, enflasyon hakkında daha fazla bilgi sağlaması beklenen Şubat ayı üretici fiyatları verisi açıklanacak.

Bazı piyasa analistleri, ABD borsalarındaki yükselişin duraklayabileceğini öngörse de, hisse senetlerinin bir balon içinde olup olmadığı veya güçlü bir yükseliş trendinde devam edip etmediği belirsizliğini koruyor.

Seans öncesi işlemlerde Tesla, Wells Fargo tarafından yapılan bir fiyat tahimini indiriminden sonra %2,2 değer kaybetti. Nvidia ise önceki seanstaki %7,1'lik artışın ardından %1,0 yükseldi.

Dollar Tree, bir önceki çeyrekte net zararla birlikte yaklaşık 1.000 mağaza kapatmayı planladığını açıkladıktan sonra %8,2 düştü. Rakibi Dollar General ise %1,5 geriledi.

Pentagon'un Intel'e 2,5 milyar dolarlık burs fonu ayırma planından çekildiği haberlerinin ardından şirket hisseleri %1,4 düştü.

Öte yandan Bitcoin yeni bir rekor kırdıkça, MicroStrategy, Marathon Digital ve Bit Digital gibi kripto para birimi ile ilgili şirketlerin hisseleri %1,8'den %4,7'ye varan oranlarda yükseldi.

General Electric, tıbbi ekipman şirketi GE HealthCare Technologies'teki hissesini azaltma niyetini açıkladıktan sonra şirket hisseleri %5,7 düşüş kaydetti.

 

İlgili Haberler