Dört aracı kurumdan beş hisse senedi için "AL" önerisi

Dört aracı kurumdan beş hisse senedi için "AL" önerisi

Dört aracı kurum beş hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, Teknosa (TKNSA), HSBC Yatırım TTKOM-Türk Telekom ve TCELL-Turkcell, TEB Yatırım, Ford Otosan (FROTO) ve  Halk Yatırım, Coca Cola (CCOLA) için hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti.

Dört aracı kurumun beş hisse için hedef fiyat ve tavsiyesi şöyle:

TEB Yatırım - Ford Otosan (FROTO)

TEB Yatırım, Ford Otosan (FROTO) için hedef fiyatını revize etti ve 1416,01 TL'den 1497,7 TL'ye yükseltti, 'Al' tavsiyesini de sürdürdü. TEB Yatırım'ın FROTO raporundan öne çıkan noktalar ise şöyle:

FROTO, 2023'te reel bazda %77 artışla 49,1 milyar TL enflasyona göre düzeltilmiş net kar elde etti. Yeni modellerin sevkiyatının gecikmesinden kaynaklanan aksaklığa rağmen hacim ve gelir yıllık bazda %28 arttı. Bu arada, FAVÖK'ün bir önceki yıla göre %34 artması, marjın da bir önceki yıla göre 50 baz puan yükselmesine yol açtı. Esas olarak hesaplama farklılıklarından dolayı hem ciro hem de FAVÖK tahminlerimizin üzerinde gerçekleşti. FROTO, dış finansman kullanımı ile temettü dağıtımı arasındaki denge sayesinde 2023'te 15 milyar TL gibi yüksek bir parasal kazanç elde etti. Beklenenden yüksek gelen ertelenmiş vergi gelirleriyle birleştiğinde, FROTO'nun enflasyona göre düzeltilmiş 49 milyar TL'lik 2023 yılı geliri, 41 milyar TL'lik tahminimizi aşmış oldu.

FROTO'ya ilişkin enflasyona göre düzeltilmiş ciro, FAVÖK ve net kâr tahminlerimizi 24 Şubat 2024 tarihli strateji notumuzda paylaşmıştık. Sonuçların ardından artık 2023 mali tablolarında bir referans noktamız bulunmaktadır. Bu nedenle tahminlerimizi buna göre ayarladık. Şirketin açıkladığı yeni hedefler ve yeni EUR/TRY tahminlerimiz doğrultusunda, enflasyona göre düzeltilmiş gelir tahminimizi 661 milyar TL'den hafif aşağıya, 650 milyar TL'ye düşürürken; FAVÖK tahminimizi ise enflasyona göre düzeltilmiş satılan mallar maliyeti modelimizdeki değişiklik nedeniyle 52 milyar TL'den 62 milyar TL'ye yükselttik. Bu durum, net kar tahminimizin de önceki 53 milyar TL seviyesinden 63 milyar TL'ye yükselmesine yol açtı.

FROTO yakın zamanda ticari Custom, hafif ticari Courier'i yenilemesine ek olarak, Yeniköy ve Craiova (Romanya) fabrikalarında kapasite eklemelerinin yanı sıra B-SUV Puma'yı da makyajladı. Yurt içi pazarda %29'luk bir daralma beklememize rağmen FROTO'nun hacmini bir önceki yıla göre sabit tutmasını bekliyoruz. Bu arada, gecikmeler nedeniyle zayıf geçen 4Ç23'ün ardından, güçlü Avrupa pazarı sayesinde FROTO'nun ihracat sevkiyat hedefini aşabileceğini düşünüyoruz.

FROTO için AL tavsiyemizi korurken, HF'mizi 1.497,7 TL'ye yükseltiyoruz. Hisse 6,2x 2024T F/K seviyesinde işlem görmekte ve bu oran en yakın benzeri olan TOASO'ya göre halen %31 iskontoludur.

>>> SONRAKİ SAYFA: Garanti Yatırım - Teknosa (TKNSA)

İlgili Haberler